L'Ajuntament i la Fundació Turisme i Fires de Manresa ha organitzat per a diumenge que ve, 25 de novembre i per al 2 de desembre, "Arts als murs de Manresa", un itinerari cultural i artístic pels carrers del Centre Històric

Durant el recorregut, que té l'objectiu de promoure l'art urbà i l'apropiació social de l'espai públic com a escenari d'expressions artístiques en una pinacoteca a l'aire lliure,es comentaran una bona part dels murals, tant d'artistes locals com d'internacionals, que es poden trobar en aquest sector. La ruta tindrà com a punt de sortida l'Espai Manresa 1522 (al teatre Conservatori), a les 11 del matí. Al llarg del recorregut, els participants tindran l'oportunitat de trobar-se amb algun dels artistes que han treballat en aquestes intervencions per parlar de l'obra i del procés de treball.

Aprofitant l'any de la capitalitat cultural, el consistori ha fet pases per difondre aquestes formes d'expressió artístiques amb l'objectiu de posar en valor l'art i la cultura com a factors de transformació urbana, canvi i integració social.

La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Manresa i el Cercle Artístic de Manresa van impulsar el 2013 el projecte "Murs Plàstics", una iniciativa cultural i artística que s'emmarcava dins el programa municipal "Vida al Centre Històric" i que tenia l'objectiu d'embellir la imatge dels carrers del Centre Històric de la ciutat. Ara aquesta iniciativa continua i s'amplia a través d'aquest itinerari. Aquest any, amb motiu de la Manresa Capital de la Cultura Catalana, s'ha impulsat aquesta línia de treball amb el Festival MUR.