Bellver de Cerdanya

Fira Pirineu Esport i Natura. Fins dissabte, de 10 a 14 i de 16 a 20 h, i diumenge, de 10 a 13 h, al poliesportiu. Mercat d’ocasió i outlet de les principals botigues d’esports de la Cerdanya i Catalunya, de material d’esquí alpí, nòrdic i de muntanya. Tallers i xerrades. Divendres, a les 17.30 h, classe magistral de manteniment i d’esquí i snowboard a càrrec de Bricoski. De 18 a 19 h, presentació Skimo a dos extrems: Lynge i Patagònia, a càrrec de Xavi Llongueras, guia d’alta muntanya. Dissabte, de 18.30 a 19.30 h, conferència Hipotèrmia accidenta. Valoració inicial i primeres accions, a càr-rec de Mountain Medecine. Organització: Club Esquí Bellver.

Outlet Cerdanya-Puríssima a Talló. Fins diumenge, a l’oficina d’informació del parc natural del Cadí-Moixeró, outlet de moda i complements i activitats per a tota la família: food trucks, DJ… Hi haurà veles amb calefacció i aparcament.

Berga

Berga Antic. Dissabte, de 10 a 14 h, al passeig de la Pau (sobre la benzinera BP), fira d’antiguitats i col·leccionisme. Es fa cada segon dissabte de mes.

Festa Major d’Hivern: Santa Eulàlia. Diumenge, a les 12 h, sortida des de l’oficina de turisme de la ruta guiada Un tomb per la vida de Santa Eulàlia, a càrrec de Toni Gol. A les 12 h, a la plaça del Forn (en cas de pluja a la Sala Casino), espectacle familiar Quedem a la Plaça!, amb la Pallassa Trafàlgar. A les 13 h, concert vermut a càr-rec de Zel Duet, format per Carla Galiot i Quico Rodríguez. A les 18 h, a la plaça de Sant Joan, audició de sardanes a càrrec de la cobla Pirineu.

Cardona

Mercat de Nadal. Dissabte, d’11 a 19 h, parades dels comerços de la UBIC, gastronomia, passarel·la de moda, concerts i encesa de llums de Nadal a càrrec de l’Adalés, la minyona de la torre del castell, que s’ha convertit en la nova imatge dels botiguers de Cardona.

L'Estany

Fira de l’Estany. Divendres, a les 17 h, a l’hotel d’entitats, taller: Peixos dels bons desitjos. Organització: Isabel Fonoll. A les 9 h, a la sala polivalent de la Casa de Cultura, inauguració de l’exposició Petjades pictòriques, de Josepa Custó. Dissabte, durant tot el matí i fins al migdia, parades d’artesania, productes de la terra, pintura i entitats, activitats per a la quitxalla, trobada de plaques de cava, trobada de tractors antics, exhibició de bike trial, exposicions, 47è concurs de pintura ràpida... A les 8.30 h, al costat de l’ajuntament, esmorzar popular. Preu: 3 euros. A les 10.30 h, a la pista vella, tirada de bitlles catalanes. A partir de les 10 h, a la pista vella, activitats canines, a càrrec de l’educador Jordi Gros, i desfilada canina del CAAD Moianès. A les 12 h, a la plaça del Monestir, espectacle de màgia amb Pere Rafart. A les 13.45 h, a la plaça del Monestir, veredicte i lliurament de premis del 47è concurs de pintura ràpida. A les 17 h, al local social del Cine, ball amb Jordi Bruch. Gratuït. Diumenge, a les 17.30 h, al local social del Cine, espectacle Òpera del Moianès: Sigues molt benvingut!

Gironella

Fira de la Puríssima. Dissabte, a les 9 h, inici de la 33a fira nadalenca, d’artesania i tradició, amb el llançament dels 3 coets. A partir de les 9.30 h, a la plaça de la Vila, esmorzar de fira, amb pa torrat, botifarres, allioli i vi. Preu: 3 euros. A les 11 h, a la plaça de Campalans, 31a Trobada de Gegants i Grallers, amb la participació de 14 colles. A les 11.30 h, a la Placeta, 29è tast del blat de moro escairat, presidit per Pere Venturós, xef del restaurant Terra. Tast: 1 euro. Tast i cassoleta: 2 euros. A les 12.30 h, a la plaça de l’Estació, ballada de gegants i grallers. A les 13 h, a l’Església Vella, cantada de nadales a càrrec de la coral infantil Les Veus de Gironella. A partir de les 17 h, a la plaça de la Vila, Firatast, tast de productes d’elaboradors de proximitat. A les 18 h, a la plaça de la Vila, festa de l’encesa dels llums de Nadal amb Fluor Xou. A les 19.30 h, al pavelló municipal, presentació dels equips de futbol de l’At. Gironella. A les 20 h, al pavelló, quina. A l’Església Vella, El Rebost del Blat. El Berguedà i Gironella. Turisme i gastronomia, vídeos i fotografies turístiques.

Ger

Fira d’antiquaris i brocanters. Fins dissabte, al poliesportiu.

Manresa

Festivitat de la Immaculada. Dissabte, a les 11 h, a la basílica de la Seu, missa conventual solemne. Ofrenes a càrrec de la Confraria de la Puríssima i cants a càrrec de la Capella de Música de la Seu. En acabar, processó per l’interior de la basílica. El penó serà portat per la colla de la Víbria, amb motiu del seu 35è aniversari. A la sortida, salve a càrrec dels Trabucaires de Manresa.

Sant Julià de Cerdanyola

Fia-faia. Dissabte, de 16 a 20 h, una vintena de parades d’artesans a la plaça de l’Església. A les 17 h, descoberta de la placa dels col·laboradors amb l’escultura de la Fia-faia i repartiment dels mocadors commemoratius. A les 17.30 h, presentació del conte de la Fia-faia a càrrec de l’editorial Mediterrània, l’historiador Xavier Pedrals, autor del text; i el ninotaire Kap, autor de les il·lustracions. A les 18 h, entrega de premis del concurs de fotografia de la Fia-faia. Tot seguit, taller demostratiu de la construcció d’una fia faia a càrrec d’alumnes de l’escola l’Albiol i del poble. A les 18.30 h, presentació del Ball de les 3 parts, recuperat per la Berguedana de Folklore Total. Tot seguit, encesa de la Fia-faia, repic de campanes, cantada de la cançó de la Fia Faia i ball al voltant del foc, acompanyats amb la música de la Berguedana de Folklore Total i dels alumnes de l’escola Folk del Pirineu. Per acabar, tast de formatge amb codonyat i vi de missa, a càrrec del grup de gent gran del centre cívic, l’escola l’Albiol i l’Ajuntament. A les 22 h, al local social de l’ajuntament, sessió discoteca a càrrec del grup de joves del poble La Trempera. Diumenge, a les 12 h, al bar La Marieta, vermut musical a càrrec dels alumnes de l’Escola Folk del Pirineu, que presentaran la peça Ball d’Homenatge.

Súria

Festa de la Puríssima a Cererols. Dissabte, a les 9 h, caminada popular pels entorns. Recorregut d’uns 10 quilòmetres. Inscripcions i sortida des del mateix nucli de Cererols. Preu: 5 euros. A les 12 h, a l’església de Santa Maria de Cererols, missa cantada. A les 12.30 h, actuació del grup vocal Quarta Justa. A les 13 h, vermut popular. Organització: Associació d’Amics i Veïns de Cererols.

Tuixén

Fira de la Vall. Dissabte, durant tot el dia, fira de productes artesans de la vall de la Vansa, Josa i Tuixén. Amb música popular i tradicional.

Vallcebre

Festa d’Hivern-Santa Bàrbara. Divendres, a les 21 h, sopar solidari per La Marató. Cal comprar els tiquets anticipadament. Tot seguit, disco.