Una dotzena de mags d'arreu del món han aterrat aquest dijous al Pont de Cabrianes per participar en una trobada de treball en la qual comparteixen els seus números. Set d'ells -alguns de renom- protagonitzaran dissabte al vespre, al teatre Kursaal de Manresa, el festival Internacional de Màgia 'La nit dels genis'. Serà la setena vegada consecutiva que el teatre manresà acollirà un espectacle en el qual els assistents podran conèixer "les darreres tendències" d'aquesta art escènica. Des del teatre manresà, el coordinador del Galliner, Joan Morros, ha remarcat la importància d'acollir una edició més una iniciativa que contribueix encara més a situar la capital del Bages com a un dels epicentres de la màgia.

Xavier Tapias, coorganitzador del festival amb May Closa, explica que ja fa nou anys que la comarca del Bages acull l'estada dels mags. Primer a Sallent i, des de fa alguns anys, al Pont de Cabrianes. Des de llavors hi ha participat més d'un centenar d'il·lusionistes procedents de diferents parts del món.

Aquest 2019 l'estada internacional de mags compta amb una dotzena de participants. Des d'aquest dijous i fins dilluns, conviuran les 24 hores del dia compartint coneixements. Dissabte, com ja s'ha convertit en tradició -serà la setena vegada que es fa- protagonitzaran al Kursaal de Manresa 'La nit dels genis', un espectacle en el qual, ha explicat Tapias, els espectadors podran gaudir de les darreres tendències d'aquesta art escènica.

Set dels mags seran al Kursaal

La gala, que es farà a la Sala Gran, comptarà amb la participació de set dels dotze artistes que fan estada al Pont de Cabrianes. El mag espanyol Adrian Soler farà la introducció, abans de donar pas a la resta d'il·lusionistes. El madrileny Riverson, que ja va participar en l'estada de mags l'any passat, mostrarà un dels números que va treballar llavors; el belga Laurent Piron, durà al teatre manresà les darreres tendències de la màgia a França; també hi serà l'argentí Nico Petruzzi, que va guanyar el darrer congrés nacional de màgia; l'italià Gabrielle Verzolla, que fa jocs de màgia amb cordes; la russa Kristal, especialista a canviar-se de roba utilitzant la màgia; i el val·lisoletà Oscar Escalante, que fa jocs de màgia amb globus.

En la presentació de la gala, Tapias ha remarcat el talent dels il·lusionistes, molts dels quals "actuen en els millors teatres del món". "Són mags d'avantguarda, que sempre busquen superar-se", ha afegit.

Manresa epicentre de la màgia

Des del Kursaal, el coordinador del Galliner ha remarcat que, amb l'espectacle, Manresa "es posiciona" encara més en el món de la màgia. Morros ha recordat que a banda del festival internacional d'aquest dissabte, cada mes de setembre la ciutat acull un festival i que, després d'acollir el congrés nacional l'any 2017, el proper 2020 acollirà el congrés europeu.

Davant d'aquest interès creixent a la ciutat per aquesta art escènica, abans de l'espectacle de dissabte, el mateix teatre acollirà una trobada informal entre els participants en la gala i mags de la Catalunya central en la qual podran compartir experiències, iniciatives i números.