El pintor navarclí Joan Sallent Tatjer, nascut el 1926 i resident a Manresa, va morir ahir al vespre als 92 anys. Dissabte el van ingressar per una insuficiència respiratòria. Integrant del col·lectiu d'artistes Grup 13, reconegut retolista publicitari, guardonat en nombrosos concursos de pintura, Sallent era un dels darrers representants de l'art bagenc del darrer segle. Prolífic, amb més de 2.000 obres creades, continuava pintant en la norantena tot i que havia deixat els olis i s'havia centrat en les aquarel·les.

Sallent va iniciar-se en el dibuix "quan tenia 9 anys, abans de la guerra", com recordava amb una entrevista a aquest diari. I va començar amb els pinzells als 14, edat en què va deixar Navarcles per instal·lar-se a Manresa. Sallent es va formar, quan va arribar a la ciutat, a l'Escola d'Arts i Oficis, on els seus mestres van ser Evarist Basiana, Puig Faura i Anselm Corrons, entre d'altres. Després, va passar a ser ajudant d'alguns professors. "Sense cobrar, és clar, però ho feia molt de gust", recordava. Gran admirador de Joan Vilanova, de jove va treballar intensament i desinteressadament al Museu Comarcal i al Cercle Artístic de Manresa restaurant algunes peces.A la dècada dels quaranta va fundar amb un altre soci una empresa de pintura i retolació, dins la qual es va responsabilitzar de l'apartat de rètols i murals publicitaris. Als anys cinquanta va formar part del col·lectiu d'artistes Llum i Color, molt aficionat a la pintura a l'aire lliure i també va experimentar, apropant-se al fauvisme. La seva obra està escampada per ajuntaments, museus i col·leccions particulars de tot el país. Als anys vuitanta va formar part del Grup 13, amb artistes vinculats al Cercle Artístic i amb noms com Jaume Casacuberta. Salvador Clotet, Andreu Descals, Josep Fornells, Josep M. Massegú, o Ramon Salisi). El col·lectiu va ser actiu fins el 2010.

L'abril del 2010 va inaugurar l'exposició "Vivències" a l'espai cultural El Coro de Navarcles, una col·lecció de 37 dibuixos i pintures inèdites que recollien els records i la infantesa que l'artista va viure a Navarcles i que es va convertir en un homenatge a l'artista. Es van aplegar en un llibre titulat com la mostra. El juny del mateix any, l'Espai 7 del Casino continuava l'homenatge amb una exposició on Sallent repassava la seva trajectòria i on s'incloïen alguns dels nombrosos quadres premiats en els concursos de pintura ràpida que havia guanyat i a qui acompanyava sovint el també traspassat Vila Closes. El 2015 va publicar amb Zenobita "Refranys il·lustrats", un centenar de recreacions costumistes, detallistes i amb dobles intencions de frases fetes i dites de la llengua catalana elaborades amb llapis i tinta.