Avui, a les 11 de la nit, durant la jam sessions del bar Nais de Manresa, es portarà a terme el sorteig del concurs musical Tarima Ex Novo per tal de crear els 10 grups que hi participaran. En la fase prèvia s'han inscrit 35 persones -l'organització preveia una quarantena- que són les que es distribuiran de forma aleatòria en aquests 10 grups i que hauran de compondre tres temes originals i presentar-los a la final del concurs el dia 30 de març al Mercat Puigmercadal.

El concurs de música aleatòria Tarima ex Novo és una producció de la cooperativa Cultura del Bé Comú, amb el suport de l'Ajuntament de Manresa. Es va presentar a la premsa el passat 13 de desembre per tal de fer una crida a persones joves amb inquietuds musicals. L'objectiu del concurs és crear material original i sense complexes, on es valora especialment la espontaneïtat, l'autosuperació, el treball en equip i la creativitat.

Les 35 persones participants s'han inscrit, a través d'una plataforma digital, per participar en el concurs. Aquestes persones es repartiran de forma aleatòria en 10 grups en el sorteig que se celebra avui a la nit. L'organització valora molt positivament la resposta, ja que és la primera edició i és una fórmula força arriscada i innovadora.

Els grups tindran fins el 29 de març per tal de crear 3 temes originals i presentar-los a la final del concurs que es realitzarà l'endemà al Mercat Puigmercadal.

Al llarg de tot el dia es combinarà les actuacions de la final del concurs amb la de grups professionals. Cada equip, amb nom d'un carrer del Centre Històric, serà producte d'aquest sorteig i podrà fer ús de les instal·lacions de l'Espai Jove Joan Amades per a assajar i crear les peces del concurs.

El premi per guanyador del concurs són 300 euros i l'oportunitat de tocar al Festival Artístic del Barri Antic (FABA). També existeix el premi del públic, que consisteix en la gravació d'un dels temes a l'Estudi Aviram.