«Desperten el somriure de la gent d'una forma màgica, amb la seva expressivitat en tenen prou», destaca Maria Alonso, una de les assistents de l'últim espectacle de Tricicle abans de la seva retirada dels escenaris, que aquest cap de setmana ha aterrat al teatre Kursaal. Amb les entrades de les cinc funcions a Manresa exhaurides, la companyia teatral s'acomiada de la ciutat amb l'espectacle Hits, que recull els esquetxos més famosos de la seva trajectòria artística. Una proposta que aconsegueix fer esclatar de riure el públic cada minut i reviure alguns dels gags que els espectadors retenen a la memòria.

L'humor gestual de la compa-nyia estimula la imaginació dels espectadors i aconsegueix fer dringar les rialles amb esquetxos que mostren la quotidianitat dels sers humans. Tres homes a l'església cansats del moviment constant de seure i aixecar-se, una porta de seguretat de l'aeroport que sona cada vegada que passen, una forquilla amb què rasquen un plat, un pacient sense mobilitat als braços que vol encendre's un cigarret o una baralla entre dos homes per recolzar el braç a la butaca del cinema.

Són algunes de les escenes que Joan Gràcia, Paco Mir i Carles Sans presenten aquest cap de setmana al Kursaal. En total, els espectadors poden veure dotze esquetxos reduïts i un ampli resum compost de gags curts que tanquen l'espectacle. Alguns dels esquetxos els va seleccionar prèviament el públic, ja que el trio còmic ofereix l'opció d'escollir-ne alguns a través de la seva pàgina web abans de la funció.

Les rialles i els aplaudiments dels espectadors mostren les ganes que tenien de rebre el trio còmic en un escenari manresà. Durant el transcurs de la funció, els espectadors reben amb entusiasme alguns dels esquetxos que han vist desenes de vegades. Els seus rostres estan plens de llum però alhora miren els tres artistes amb tristesa, en pensar que és l'última vegada que actuen a dalt d'un escenari de la ciutat. Alguns espectadors, com Maria Alonso, però, afirmen que seguiran l'última gira de Tricicle en altres ciutats.

Després de la gira de l'espectacle Hits, la companyia ha anunciat que encara faran sis setmanes més de representacions a partir del 23 de gener de l'any que ve al Coliseum de Barcelona. Des de fa quaranta anys, els tres artistes actuen junts i, malgrat el pas del temps, els seus esquetxos més antics continuen brillant com el primer dia. Un exemple és l'escena de Soy un truhán, soy un señor, paròdia de la cançó de Julio Iglesias que s'ha pogut veure aquest cap de setmana al Teatre Kursaal.

Durant els seus quaranta anys sobre els escenaris, a Manresa s'han pogut veure sis dels deu espectacles del trio barceloní. De fet, l'única vegada a la història que Tricicle va estar format per dos integrants i no tres es va produir a Manresa, el 27 de març del 1983.