L'univers Pokémon és un dels més populars i influents de la modernitat, fins al punt que Hollywood no se n'ha pogut estar de dir la seva sobre el fenomen. A Pokémon. Detectiu Pikachu proposa una ambiciosa adaptació que fusiona animació i imatge real per fer un homenatge a les buddy movies (pel·lícules de col·legues).

L'acció se situa a Ryme City, una metròpolis on els humans i els Pokémon han après a conviure malgrat les seves evidents diferències. El mític detectiu Harry Goodman desapareix misteriosament i el seu fill Tim decideix seguir les pistes del cas que investigava per provar de localitzar-lo.

Tindrà una ajuda inesperada: el detectiu Pikachu, antic company de fatigues del seu pare i un dels éssers més valents i ocurrents de l'univers. Junts acaben descobrint una conspiració que no pretén altra cosa que provocar una fractura irreversible entre humans i pokémons.

Escrita per ni més ni menys que quatre (!) guionistes i dirigida per Rob Letterman, autor de les magnífiques Monstruos contra alienígenas i Pesadillas, la cinta destaca per la seva elaborada concepció formal, que segur que contribuirà a guanyar nous adeptes per a aquest imaginari. Però el veritable plat fort de Pokémon. Detectiu Pikachu és la implicació de Ryan Reynolds, que posa la veu al protagonista a la versió original i que atorga un aire molt de l'estil de Deadpool a la promoció del projecte. Juntament amb ell, el repartiment humà està format per Justice Smith (protagonista de la sèrie The Get Down i que apareix a Jurassic World: El reino caído), Kathryn Newton, Bill Nighy, Chris Geere, Rita Ora, Suki Waterhouse, Omar Chaparro i Ken Watanabe.