A només quatre quilòmetres de Reinosa, centre de la comarca de Campoo-Los Valles de Cantàbria, i a uns 1.000 metres d'altitud es contempla un bell paisatge. Fontibre, un petit llogaret que pertanyan a Campoo de Suso, és considerat el naixement del riu Ebre, una petita deu envoltada per la Fuentona i un bosc espès. Encara que en realitat sorgeix una mica més amunt, al circ de Pico Tres Mares, a gairebé dos mil metres d'altitud. Amb les neus foses dels pics d'Alto Campoo va adquirint el seu cabal i acaba convertit en un gran riu.

La Fuentona és un monòlit de pedra coronat per una petita imatge de la Verge del Pilar. Aquí brolla l'aigua després de baixar de manera subterrània per la muntanya, envoltada de freixes i pollancres. El lloc està condicionat per al passeig i l'oci, amb taules i bells racons. Als voltants hi ha el Centre d'Interpretació de l'Ebre, on convé començar la visita. Entre moltes altres coses, es pot conèixer l'origen del seu nom, l'Ebre com a escenari bèl·lic, la navegació durant els segles XVII i XIX, els paisatges de la conca, la cultura molinera, les seves ferreries i batans, el riu com a font d'energia, els seus ponts i el seu caràcter industrial. També els seus espais naturals associats i la seva diversitat de fauna i flora.

Fontibre és un petit llogaret del qual destaca l'església romànica de San Felix, de la primera meitat del segle XII i de petites proporcions. Encara que reformada, conserva interessants elements, com permòdols decorats i l'absis i el presbiteri de l'època.

Una altra petita localitat, la de Villacantid, acull des de l'any 2005 el Centre d'Interpretació del Romànic a l'església de Santa María la Mayor, una joia del segle XII que s'ha posat al servei de les tecnologies més avançades en imatge i so per a la recreació i valoració d'un patrimoni singular, el famós romànic eròtic de Cantàbria.

Molt a prop hi ha la capital comarcal, Reinosa, les edificacions nobles de la qual testifiquen la seva esplendor del passat. Sense sortir del nucli urbà és possible seguir el curs del riu Ebre al llarg de dos quilòmetres.

A la localitat següent, Retortillo, es troben les ruïnes de l'antiga civitas de Julióbriga, una de les ciutats més importants de l'imperi Romà. La recreació de la casa romana i el museu amb objectes originals són els protagonistes d'aquest jaciment arqueològic càntabre, on també hi ha un centre d'interpretació.