Segueix-nos a les xarxes socials:

Montserrat ensenyarà una obra de Bill Viola per l'exposició de la Pedrera

El museu abacial és un dels cinc indrets del país on s'ensenyaran peces del gran videoartista

Montserrat ensenyarà una obra de Bill Viola per l'exposició de la Pedrerabill viola studio

El Museu de Montserrat serà un dels cinc equipaments culturals catalans que acolliran una obra de l'artista nord-americà Bill Viola (Nova York, 1951), complementant l'exposició dedicada a la seva trajectòria - Miralls de l'invisible- que tindrà lloc a La Pedrera de Barcelona del 4 d'octubre al 5 de gener. La instal·lació audiovisual que acollirà el centre abacial a la planta baixa, al costat de la sala d'art contemporani, porta per títol Observance i data de l'any 2002.

Bill Viola és un dels artistes més reconeguts en el camp del videoart i l'expressió dels sentiments i la condició humana a través de la tecnologia audiovisual. Fa uns deu anys, el creador novaiorquès i la seva dona van visitar Montserrat i van conèixer el pare Josep de C. Laplana, director del museu. La parella va quedar gratament satisfeta de la visita, tal com es recorda a Montserrat, i Viola ha volgut que el centre fos un dels espais on es mostri la seva obra recordant la visita i la relació amb en Laplana.

Observance és una peça audiovisual de 10 minuts i 14 segons que presenta un grup de persones que s'aturen davant d'un objecte desconegut -que l'espectador no pot veure- i mostren les seves reaccions emocionals per allò que estan contemplant. Tal com es pot veure a la fotografia, Viola vol destacar en aquest treball l'interès i l'impacte de les persones que es posen davant la càmera.

A més de Montserrat, els altres quatre espais que exhibiran obra de Viola són el Palau de la Música Catalana i el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, el Museu Episcopal de Vic i el Bòlit-Centre d'Art Contemporani de Girona.

L'exposició Bill Viola. Miralls de l'invisible fa un itinerari per quatre dècades de treball i presenta un seguit d'obres rellevants de l'artista nord-americà com The Reflecting Pool (1977-1979), un projecte dels seus inicis, i Martyrs (Earth, Air, Fire, Water), un encàrrec per a la catedral de Saint Paul de Londres, on s'exhibeix des del 2014.

Prem per veure més contingut per a tu