La desena edició del Cerdanya Film Festival encara les seves darreres projeccions i arribarà al colofó avui (21.15 h) amb l'entrega de premis i la posterior festa de cloenda al Museu Cerdà de Puigcerdà. Només quedarà per demà (12 h) el vermut amenitzat amb un concurs de Trivial de cinema.

El certamen ha aconseguit enguany xifres de rècord amb més de 3.000 cintes rebudes, de les quals el jurat va acabar seleccionant més que mai: fins a 180 entre curts, llargs, documentals... Això ha fet que durant nou dies s'hagin fet un total de 57 sessions de projecció, entre el Museu Cerdà (avui, a les 19.30 h, hi haurà sessió amb el públic votant en directe), el Parc dels Búnquers de Martinet (encara hi haurà sessió de Documemòria avui a les 11 h) i la històrica tor-re Bernat de So de Llívia. Entre les novetats d'enguany hi ha la possibilitat de veure 21 curts gràcies a la tecnologia de realitat augmentada. S'hi accedeix amb els telèfons intel·ligents a través dels plafons situats a l'entrada del museu.

L'altra proposta nova ha estat del Laboratori de Creació, que des de dilluns ha aplegat 57 professionals en una casa de colònies de Martinet per realitzar 10 audiovisuals cooperatius.