El fotògraf Tomás Muñoz protagonitzarà l'exposició «El Llobregat: un riu ple de vida», del 6 al 22 de setembre a la Casa de Cultura d'Olesa de Montserrat. La mostra, que es podrà visitar de forma gratuïta i està organitzada per la Comunitat Minera Olesana amb la col·laboració de l'Ajuntament, permetrà veure una selecció de fotografies del retratista olesà sobre natura, fauna, paisatge, etc.

L'exposició té una doble vocació artística i divulgativa per tal de donar a conèixer el riu Llobregat i el seu entorn al pas per la ciutat olesana. Alhora, el treball de Muñoz vol conscienciar l'espectador de la importància que tenen els rius -i, per tant, l'aigua- per a la vida de les persones. En aquest sentit, les imatges que es podran veure són un testimoni de la necessitat de preservar els ecosistemes fluvials, com ara les zones humides i els boscos de ribera, que pateixen el pes feixuc de la intervenció humana en forma d'explotació dels recursos naturals i sobreocupació.

Tomás Muñoz és va formar a l'Escola Superior d'Imatge i Disseny de Barcelona però en la seva trajectòria també hi destaca un fort component autodidacte. En paraules seves, «amb la fotografia sempre he intentat capturar el moment i escapar de tot allò artificial».