Tot és a punt per a la celebració a Manresa de la 2a edició del Festivalet de Circ. Artistes i companyies internacionals i, també, les imprescindibles, les de km0, configuren un cartell d'actuacions i propostes originals, impactants, diverses i aptes per a tots els públics.

Aquest divendres, 13 de setembre a les 9 del vespre, tindrà lloc al Teatre Kursaal l'espectacle inaugural "Extension", de la companyia Cirque inextremiste, una proposta explosiva i vibrant protagonitzada per tres acròbates francesos que fan equilibris impossibles amb planxes i bombones de gas butà.

L'endemà, dissabte 14 de setembre, l'acció es trasllada a l'antiga fàbrica d'electricitat anomenada popularment l'Anònima que acollirà, al llarg de tot el dia un seguit de propostes atrevides i variades. La jornada començarà al matí amb els tallers de circ i mostra infantil a càrrec de LaCrica i al migdia, els assistents podran satisfer el paladar amb una paella popular que inclourà una opció vegana.

A les 5 de la tarda, els alumnes regulars de l'Aula d'Adults de LaCrica oferiran un espectacle multidisciplinari en format cabaret de circ. Més tard, un espai obert amb tres màstils serà l'escenari de l'actuació "Entre Nous...", de la Collective Entre Nous formada pels artistes Héloïse Bourgeois, Mikaël Bres, Constance Bugnon, Jeremias Faganel i Matias Plaul.

Posteriorment, i ja en jornada vespertina, serà el torn de la companyia brasilera Circo no ato que presentarà l'espectacle "A salto alto", una paròdia de la història romàntica de la Ventafocs per criticar el consumisme de la societat actual.

En acabat, els artistes catalans Rebeca Gutiérrez, Yolanda Gutiérrez, Misa Oliva, Sira Bover i Miguel Garcia, components del grup Capicua, tancaran el programa d'actuacions amb la funció "Koselig", escenes plenes de circ, teatre, humor i màgia amb acrobàcies aèries i filigranes amb màstils.

A més de les actuacions, l'antiga fàbrica d'electricitat també acollirà dues exposicions: la instal·lació artística "Fabulós", d'Arnau Serra i Berni Puig, i la mostra fotogràfica "Ser: instantània en moviment", de Marta GC.