La Demarcació Central del Col·legi de Periodistes ha decidit suspendre, com a mesura preventiva per evitar la propagació del coronavirusstrena, el lliurament dels Premis Periodistes 2019, previstos per al dia 25 de març al Casino. La intenció és traslladar l'acte a una nova data. Enguany s'havien d'estrenar dos nous guardons: el Premi d'Honor 2019 i el Premi Periodista de l'Any 2019. Els distingits són, el periodista i escriptor manresà Josep Tomàs Cabot com a mostra de reconeixement a una vida dedicada a les lletres (Premi d'Honor); i, Quico Sallés, santjoanenc d'adopció, per la seva feina com a reporter incansable, especialment, per la cobertura del judici al procés independentista català (Periodista de l'Any).

Els dos guardons s'afegeixen als premis anuals Plata i Plàtan que concedeix la Demarcació Catalunya Central amb l'objectiu de premiar i/o donar un toc d'alerta a persones o institucions que hagin afavorit la tasca periodística, o bé, l'hagin entorpit. El Premi Plata 2019 serà per a Antonio Carmona, portaveu de Renfe, per la seva professionalitat i la bona disposició a l'hora d'atendre els periodistes des del servei de premsa de la companyia en un any especialment difícils pels accidents que hi va haver. El Premi Plàtan 2019, per la seva banda, serà per al cap de premsa del Baxi Manresa, Damià Badia, per la política de comunicació que té club, i amb l'objectiu que el premi sigui un incentiu per refer la bona sintonia amb els mitjans de comunicació.

El guardons s'havien de lliurar el dimecres 25 de març en el marc del cicle "Pessics de Vida", també ajornat, que tenia com a protagonista la periodista Rosa Maria Calaf.