La Demarcació Central del Col·legi de Periodistes estrenarà enguany dos nous guardons: el Premi d'Honor 2019 i el Premi Periodista de l'Any 2019. El primer distingirà el periodista i escriptor manresà Josep Tomàs Cabot (Manresa, 1930) com a mostra de reconeixement a una vida dedicada a les lletres; i, el segon, al barceloní Quico Sallés (1972), santjoanenc d'adopció, especialitzat en crònica parlamentària i actualitat política, per la seva feina com a reporter incansable, especialment, per la cobertura del judici al procés independentista català.

Els dos guardons s'afegeixen als premis anuals Plata i Plàtan que concedeix la Demarcació Catalunya Central amb l'objectiu de premiar o donar un toc d'alerta a persones o institucions que hagin afavorit la tasca periodística, o bé, l'hagin entorpit. El Premi Plata 2019 serà per a Antonio Carmona, portaveu de Renfe, per la seva professionalitat i la bona disposició a l'hora d'atendre els periodistes en un any especialment difícil pels diferents accidents ferroviaris que hi va haver.

El Premi Plàtan 2019, per la seva banda, serà per al cap de premsa del Baxi Manresa, Damià Badia, per la política de comunicació del club, i amb l'objectiu que el premi sigui un incentiu per refer la bona sintonia amb els mitjans de comunicació.