Després de la decisió de la Generalitat de suspendre tota activitat col·lectiva i lúdica -espectacles i actes culturals- que reuneixi un miler de persones, tant en espais oberts com tancats, pel coronavirus, i de permetre la celebració de les activitats en espais que no superin el miler d'assistents però únicament amb el terç de la capacitat màxima permesa, com queda la programació cultural a Manresa, aquest cap de setmana?. De moment, així:

- Circuit MAM i Vermell Jazz. Es mantenen els concerts de divendres i dissabte. Aquest cap de setmana, la programació porta a Manresa dos plats forts: M.A.P. (Marco Mezquida, Ernesto Aurignac i Ramon Prats), divendres; i Carles Cases i Sveta Tovstukha, dissabte. El fet que els concerts se celebrin a la Sala Els Carlins, amb una capacitat de 350 persones, ha permès, explica Damià Giménez, promotor del Vermell Jazz, mantenir la programació perquè "per la xifra d'entrades venudes no ens passem del terç. Si hi arribem, limitarem accés". El concert de M.A.P. és el tercer del Circuit MAM i l'organitzem conjuntament amb Vermell Jazz. Segons Giménez, el que encara han de decidir és si els concerts de la setmana que ve al Vermell, amb una capacitat d'una setantena de persones, es canvien d'ubicació.

- Sala Stroika. Se suspèn el concert de Morad d'aquest divendres. De moment, com explica Dani Castellano, director de la Casa de la Música de Manresa, la previsió és "poder canviar de data els concerts de la setmana que ve. Amb Morad no hem pogut ajornar-lo". Pel que fa a les sessions de discoteca, encara no havien pres cap decisió: o tancar la sala o deixar entrar el públic fins a un terç de la capacitat.

- El Sielu. Amb un aforament de 999 persones i exclosos de la prohibició, de moment, la intenció seria, explica Jordi Cortés, propietari de la sala, mantenir-la oberta amb la limitació del terç de la capacitat. La decisió definitiva, però, la predran segurament demà.

- Teatre Kursaal, Plana de l'Om i Teatre Conservatori: tot supès. La programació del teatre Kursaal, teatre Conservatori i Plana de l'Om de Manresa s'aturarà durant els propers quinze dies, a partir de demà dia 12 de març i fins al proper 26 de març (ambdós inclosos), en compliment de les directrius anunciades aquest matí per la Generalitat de Catalunya, i també d'acord amb l'Ajuntament de Manresa, per pal·liar els efectes del Coronavirus. Les mesures afecten un total de 10 espectacles de la programació que elabora el Galliner, i 1 de la programació d'Imagina't.

-Brel, le espectacle - Francophonie (divendres, 13 de març - Sala Gran del Kursaal)

-Anaïs Vila (divendres, 13 de març - Teatre Conservatori)

-Pirates, bruixots i altres bitxos (dissabte, 14 de març - teatre Conservatori)

-Rey Lear (dissabte, 14 de març - Sala Gran Teatre Kursaal)

-Peter Shub (diumenge, 15 de març - Sala Petita de Kursaal)

-Núria Picas: andante con moto (diumenge, 15 de març - Teatre Conservatori)

-Suite Toc Núm. 6 (divendres, 20 de març - Sala gran Kursaal)

-Broadway a capella (diumenge, 22 de març - Sala gran Kursaal)

-El silenci dels telers. (diumenge, 22 de març - Teatre Conservatori)

-La Principal de la Bisbal (dimecres, 25 de març - Sala Gran - Teatre Kursaal)

-Esmeralda Grao. (dijous, 26 de març - Sala Petita Kursaal)

Altres activitats als espais gestionats per Manresana d'Equipaments Escènics

Pel que fa a la resta d'activitats programades en aquests espais, però organitzades per altres entitats, també queden totes suspeses per indicació de l'Ajuntament de Manresa. De moment s'ha pogut confirmar l'ajornament fins a trobar nova data de l'espectacle Justo Molinero y los Descastaos, organitzat per RadioTeletaxi el dissabte 21 de març. També s'ha suspès l'espectacle 'Luces de Bohemia' del programa Anem al Teatre, previst per aquest divendres al Teatre Conservatori.

Voilà!

Mantenen la programació amb un terç de l'aforament.

Servei Educatiu i L'Aula es mantenen, de moment

Pel que fa als projectes del Servei Educatiu del Kursaal, de moment es mantenen en les dates previstes. Igualment, les classes de l'Aula d'Arts Escèniques del Kursaal continuen; així com les del l'EAEM (Escola d'Arts Escèniques Manresa) que s'imparteixen a l'edifici del Teatre Kursaal.

- SevenSeven i Coco Village: encara no han pres cap decisió a l'espera "de tenir tota la informació de les diferents associacions de sales d'oci nocturn per saber com ens afecta", explica Dídac Martínez, del Grup Ítaca, que gestiona l'equipament. SevenSeven té una capacitat de 1.500 persones i, d'entrada, s'hauria de suspendre l'activitat però, com diu Martínez, "mai no hi ha 1.500 persones. Hem de tancar directament o limitar l'aforament a un terç?"

- Mostra Perifèrics: la primera Mostra de Cinema Arriscat i Estranyament vist, que organitzava Cineclub Manresa aquest cap de setmana a l'auditori de la Plana de l'Om, queda ajornada. També se suspenen les sessions de diumenge de CineClub i Petit Cineclub durant els propers quinze dies.

- Bages Centre Manresa: el multicinemes dels Trullols oferirà la seva programació habitual però només vendrà un terç de les entrades de cada sala. Es continuaran venent entrades per Internet però, com explica el gerent del multisales manresà, "sense numerar". Les sales amb més capacitat, la 1 i la 12, vendran fins a un centenar de localitats; les més petites, una quarantena.