El saló Comic Barcelona, que cada any presenta les novetats editorials i que reuneix desenes de milers de visitants, ha decidit posposar la 38 edició al 2021, a causa de la pandèmia de coronavirus que manté la població confinada a casa seva.

En un comunicat fet públic aquest dijous, Ficomic, organitzadora del saló del còmic més antic d'Espanya, ha pres aquesta decisió "davant l'actual situació i després d'haver valorat totes les possibilitats", finalment el 38 Comic Barcelona es posposa al 2021".

Asseguren que la seva "absoluta prioritat" sempre ha estat "garantir la seguretat i benestar" del públic, expositors, col·laboradors, equip i de totes les persones involucrades en fer possible Comic Barcelona.

Afegeix que a causa de l'excepcionalitat del moment actual, Ficomic seguirà "promocionant i fent divulgació del còmic" a través de la seva pàgina web i de les seves xarxes socials.

El passat 12 de març, el festival va fer la primera presentació de la nova edició que anava a atorgar protagonisme al popular personatge de Mafalda, creat per l'argentí Quino.

La directora general de Ficomic, Meritxell Puig, no va amagar en la presentació de l'esdeveniment que era "un moment molt complicat", però va assegurar que no havien tingut "cap cancel·lació".

En un comunicat posterior, datat el 23 de març, va decidir suspendre l'edició prevista pel proper mes de maig, però deixava oberta la possibilitat de cercar unes noves dates durant el 2020, un extrem que finalment Ficomic ha descartat.