El tema principal de la banda sonora de la sèrie documental Our Planet -disponible en castellà a la plataforma Netflix- és l'eix d'una nova proposta de cultura col·laborativa que ha posat en marxa la cantant Karol Green, coneguda a la Catalunya Central tant per la seva trajectòria musical com per haver viscut a Sant Fruitós de Bages durant l'adolescència. Green i Joan-Pau Chaves han arranjat i adaptat per a diferents veus el tema In This Together, d'Ellie Goulding i Steven Price (que ha donat suport al projecte), i conviden tothom qui vulgui a enregistrar-se en àudio i enviar la gravació al correu inthistogetherchoir@gmail.com per formar part de la mescla que donarà com a resultat una interpretació que sonarà com un cor i que es penjarà posteriorment a les xarxes. La data límit per prendre part en la iniciativa és diumenge 12 d'abril.

La proposta de Green neix en un moment de confinament i reclusió, una experiència física però que també té una dimensió íntima, amb la voluntat d'enviar al món un missatge de pau, bellesa i solidaritat entre les persones. La sèrie Our Planet és un cant a l'estima de la natura i el medi ambient i per aquest motiu Green i Chaves, amb la col·laboració de Paula Domínguez (soprano), Gemma Abrié (contralt), Jonathan Herrero (tenor), Tomàs Maxé (baix) i Dani Campos (piano), proposen a tothom a qui li agradi cantar, sigui professional o no, de gravar la cançó amb la seva veu.

Cal entrar al web www.karolgreen.com/inthistogetherchoir i descarregar-se la partitura, que conté les instruccions, i la guia d'àudio que ajuda a realitzar tot el procés. Com expliquen els organitzadors, no cal inscriure's ni pagar res, i neix per «aportar un granet de sorra amb el llenguatge universal de la música». La intenció és «enviar tota la força i l'amor als familiars i amics, als treballadors sanitaris, als netejadors... a tothom que viu això en primera línia i que arrisca la seva vida per nosaltres, sovint en situacions límit i amb molta precarietat».

Fins ara, el projecte ja ha rebut col·laboracions d'agrupacions corals del Canadà i l'Argentina, a més de cantants catalans. Un cop s'hagi realitzat el treball tècnic, es donarà a conèixer la manera com es transmetrà el resultat final.