L'acció #CompartimMontserrat, que demanava fotos de la muntanya per compartir a les xarxes, ha rebut mes de 1100 fotografies enviades per 347 persones fins la data prevista, dissabte al migdia. Però, ahir, continuaven arribant. Aquest matí, amb el material recopilat, s'ha penjat un vídeo de 6 minuts que serveix de felicitació a les Montserrat i que ha elaborat Jaume Ferrer, tècnic del teatre Kursaal. Entre les nombroses imatges, algunes de ben curioses, com l'enviada per un noi amb un tatuatge de la silueta de Montserrat al seu braç o la realitzada des de la finestra del tren dels catalans en el moment de tenir Montserrat de fons. L'èxit de la convocatòria ha fet que els organitzadors, la plataforma El Bages és un clam, obri una segona edició de #CompartimMontserrat.

El termini per rebre noves fotografies per aquesta segona edició s'acabarà el dimecres 29 d'abril a les 9 del vespre, per la qual es compta d'entrada amb les fotografies que prop de 100 persones han continuat enviant i que no s'han pogut incloure en el vídeo que avui dilluns, s'ha penjat penjat a les xarxes socials.

Fer fotos de la muntanya de Montserrat per reunir-les i compartir-les a les xarxes socials ha estat la nova iniciativa que va proposar dijous la plataforma El Bages és un clam, oberta a totes aquelles persones que des de casa seva veien el massís bagenc.

Actualment són 98 les entitats que formen part de la plataforma El Bages és un clam, que fins ara havia convocat la ciutadania a cantar des dels balcons, amb Gossos i "Corren"; Els Pets i "Bon dia" i, dimarts passat, amb Dàmaris Gelabert i "Tot sona". L'aposta de la plataforma per la fotografia ha estat un èxit. Totes les accions empreses fins ara tenen com a objectiu, expliquen els organitzadors, «fer més suportable el confinament amb petites dosis ludicosocials» a la vegada que es pren consciència que «com a entitats i organitzacions de diversa índole formem part d'una comunitat, el Bages»

Primer vídeo de #Compartim Montserrat

S'ha creat amb mes de 1100 fotografies enviades per 347 persones des de diferents poblacions del Bages. A part de les enviades des de Manresa se n'han rebut moltes des de Monistrol de Montserrat i Castellbell i el Vilar; també de Sant Vicenç de Castellet, El Pont de Vilomara i Rocafort, Castellgalí, Santpedor, Súria, Callús, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Salvador, Cabrianes, Sallent, Navarcles... I algunes de fora del Bages: Olesa de Montserrat, Collbató o El Bruc. El vídeo es podrà veure també avui dilluns a les 22 h pel Canal Taronja.

El vídeo comença amb una felicitació a totes les Montserrats, Monts, Muntses... en el dia del seu sant. Amb la cançó de fons "Tanca els ulls" del grup Txarango es van veient les diferents fotografies, mes de 350, que tenen en comú Montserrat de fons. En algunes s'hi veu en primer pla un nen, una família o un gos. En el vídeo també apareixen paraules que algunes persones han pensat en el moment de fer les fotografies, les més repetides de les quals són fortalesa, identitat, impressionant, màgia i natura. El vídeo s'acaba amb un agraïment a tots els participants amb un llistat dels noms.

La proposta de #CompartimMontserrat era que les fotografies fossin fetes des de casa aquests dies de confinament. Les ganes de participar ha fet, expliquen els organitzadors, que algunes persones, que potser no veuen Montserrat des de casa, hagin enviat fotografies que tenien fetes amb anterioritat i que no s'han inclòs en el vídeo.

2a Convocatòria de #CompartimMontserrat

Per participar en la segona convocatòria es poden enviar les fotografies al correu elbagesesunclam@gmail.com fins el dimecres 29 a les 9 del vespre. Les fotografies han de ser fetes des de casa durant els dies de confinament. Amb tot el material rebut, el dijous 30 se'n farà l'edició d'un segon vídeo que el divendres 1 de maig es penjarà a les xarxes socials.

L'agrupació d'entitats reunides sota el nom d'El Bages és un clam està oberta a rebre noves propostes per realitzar mentre duri el confinament. Amb FotoArt Manresa, integrant de la plataforma, no es descarta fer alguna nova acció que tingui també un objectiu fotogràfic.