Segueix-nos a les xarxes socials:

El Bages és un clam proposa buscar fotos anteriors a 1976 de la comarca per fer un vídeo i penjar-lo a la xarxa

A iniciativa de l'Associació Memòria i Història de Manresa, el termini per enviar les imatges acaba el 13 de maig

L'agrupació d'entitats El Bages és un clam engega una nova iniciativa en aquesta ocasió proposada per l'Associació Memòria i Història de Manresa, #CompartimFotografiesAntigues, que proposa buscar fotografies fetes abans del 31 de desembre del 1975, amb les quals es farà un vídeo que permetrà recordar o descobrir aspectes del nostre passat. Les mes representatives de Manresa s'incorporaran al portal www.memoria.cat de l'Associació Memòria i Història de Manresa. La temàtica de les fotografies pot ser molt diversa: vistes de carrers, places, festes, actes culturals, polítics, escoles, botigues, esports, celebracions religioses... o vida quotidiana: persones passejant, nens jugant al carrer... Cal enviar-les a elbagesesunclam@gmail.com. El termini acabarà el dimecres 13 de maig.

Els promotors expliquen que l'ideal seria que les fotografies fossin escanejades o digitalitzades en format .jpg amb una resolució d'entre 150 i 200 ppp. En cas de no disposar d'escàner es poden fotografiar amb el mòbil. Es demana que cada fotografia incorpori nom i cognom de la persona que l'envia; autor, any i població de la imatge, si es coneix.

El Bages és un clam és una plataforma formada en aquests moments per 102 entitats, escoles, instituts, mitjans de comunicació... i té per objectiu fer propostes de caràcter lúdico-social durant el temps que duri el confinament, primer total i ara parcial. Per aquesta iniciativa s'ha proposat als centres d'ensenyament d'adreçar-la a l'alumnat des de l'àmbit de les ciències socials per perquè poguessin implicar en la recerca de fotografies antigues els seus pares i/o avis. La darrera proposta va demanar imatges de Montserrat, en dues convocatòries i se'n van fer dos vídeos amb més de 1.700 fotografies.

L'Associació Memòria i Història de Manresa treballa per recuperar la memòria històrica i lluitar contra l'oblit. El seu portal de webs, www.memoria.cat, agrupa més de 60 webs de memòria històrica, amb milers de documents, fotografies i vídeos de la República, la Guerra Civil, el Franquisme i la Transició.

Prem per veure més contingut per a tu