No hi ha confinament que aturi la música, i en són un bon exemple el duet santfruitosenc Nebula, format per les germanes Àstrid i Erola Moreno Bujons, i el cantautor santpedorenc David Uclé, que han aprofitat la situació per donar a conèixer els seus projectes musicals. Tant David Uclé com Nebula han publicat a les xarxes videoclips que aquests dies han obtingut gran ressò entre el públic, i això els compensa, en part, dels concerts en directe que tenien programats i que no han pogut fer.

Nebula, duet de pop creat el 2017, va publicar el 3 d'abril al seu compte d'Instagram la cançó Tropical, i en només dos dies va aconseguir 140.000 reproduccions. Cantants i compositores, les germanes van fer aquesta cançó en català per divertir-se però, en fer-se viral, ja l'han penjat a totes les seves plataformes digitals i intentaran que es converteixi en la cançó de l'estiu de TV3.

David Uclé ha publicat durant el confinament tres videoclips, gravats amb els seus músics a distància, del seu EP Univers. El de Sense voler ha estat seleccionat per la revista Enderrock i avui (21.55 h) El 33 emetrà, dins dels Concerts confinats, el de Poc a poc.

«Vam fer la cançó per animar-nos i animar la gent i s'ha fet viral»

Les germanes de Sant Fruitós de Bages Àstrid i Erola Moreno Bujons, de 25 i 23 anys, estaven confinades a casa quan, un dia de sol, lamentant-se que no podien anar a platja, van treure inflables al jardí disposades «a saltar i a estar contentes i felices com si realment no estigués passant res de dolent. La nostra intenció en fer la cançó Tropical era animar-nos i animar la gent», exposa Erola Moreno. La sorpresa és que la cançó estiuenca del duet Nebula, format el 2017, s'ha convertit en viral des del moment en què la van publicar a Instagram (era el primer cop que utilitzaven la xarxa per ensenyar les seves cançons), fins al punt que ha arribat fins al Japó.

Nebula, que ja eren molt actives al món digital, han vist com el seu tema, que parla de la necessitat d'aprofitar el moment, era compartit «tant per coneguts de la indústria com per gent a qui no coneixíem de res i els hi ha agradat». Van penjar Tropical a Instagram perquè, d'inici, només era un divertiment, però, arran de la demanda, l'han publicat també a plataformes com Spotify i YouTube.

Erola Moreno Bujons estudia administració i direcció d'empreses i Àstrid ja ha acabat aquesta mateixa carrera i treballa. Totes dues estudien cant al Conservatori de Santa Coloma de Gramenet i impulsen un duet que ha tingut com a carta de presentació del senzill Genesis, en anglès. Però l'experimentació en sons electrònics els ha portat als tocs llatins amb lletres en castellà, amb productor madrileny: tenen a punt quatre cançons «superpotents i fresques». Esperen el desconfinament per rodar-ne el videoclip i donar-les a conèixer. Ja hi havia prevista la presentació i una gira de concerts per Espanya i Amèrica del Sud, però ara està en l'aire.

«Vivim de crear emocions i els vídeos són un regal per al públic»

El cantautor santpedorenc David Uclé, que viu a Sant Vicenç de Castellet, va publicar l'any passat Univers, un EP amb cinc cançons pop-rock en català amb la discogràfica MMMmusic i sota la producció del reconegut Marc Martin, premi Enderrock al millor productor 2018. Aquesta primavera tenia previstos sis concerts, entre els quals un de benèfic per a La Casa dels Xuklis a Lleida, on havia d'actuar amb un equip de vint persones, ballarines incloses. «Però vaig començar a rebre missatges per cancel·lar-ho tot», apunta.

Com que tampoc podia assajar amb la seva banda, formada per quatre músics bagencs (Paula Jiménez, teclats; Jan Bonet, guitarra; Gerard Perarnau, bateria; i Àngel Sellares, baix), va decidir enregistrar videoclips de les seves cançons, malgrat que cadascú era a casa seva. «Podien més les ganes de fer música», diu. Van començar amb La distància, un avançament del que serà el seu LP, amb deu cançons i una col·laboració amb un raper. «Va ser una gravació molt casolana», diu. Va seguir Poc a poc, que ja tenia un videoclip rodat a Marganell. I el videoclip més treballat és d'una versió de Sense voler, tema que sona potent en directe. Cada músic va gravar so i imatge per separat i Uclé va combinar-ho: «Ha sortit brutal, espectacular».

Es mostra sorprès del ressò obtingut amb aquests «regals per al confinament: volíem que els altres se sentissin reconfortats. Vivim de crear emocions i crec que ho hem aconseguit». També ha fet una cançó en castellà a Instagram, que li van demanar els seguidors.

Ara farà concerts en línia, per la Festa Major de Santpedor i per la de Sant Vicenç. Té a l'agenda concerts en directe, però... qui ho sap.