La Sala Els Carlins de Manresa va tornar a aixecar el teló i obrir les portes el passat dissabte 4 de juliol. Després de 121 dies sense cap acte ni funció a la seva sala, amb gairebé una vuitantena de persones, la Sala va tornar a respirar però amb mascareta. 'Kòmplices' és la primera funció de teatre 'post-confinament', una producció pròpia que va estrenar-se en el marc del festival Tocats de Lletra de l'any 2016.

Va ser el retrobament entre actors, socis i amics de la Sala Els Carlins. I va ser un retrobament especial: sense programa de mà (convertit en un codi QR); amb unes entrades i sortides esglaonades; amb una platea plena dels espais establerts per la normativa; i dispensadors de gel hidroalcohòlic repartits a cada espai. Els assistents, obedients, tampoc es van saltar l'obligatorietat de l'ús de la mascareta durant tota l'estona.

Tots els diners que es van recaptar amb la funció, seran destinats a fer front a l'impacte que ha tingut la crisi en els ingressos de l'entitat, que és sense ànim de lucre i compta només amb un 5% de subvencions públiques per a dur a terme la seva activitat habitual de foment de la cultura i el teatre al Centre Històric de Manresa.

L'entitat està tirant endavant un mes de juliol amb els Tallers de Teatre juvenils d'estiu durant els matins i amb la reactivació dels Taller de Teatre d'Adults que es duen a terme normalment durant el curs. Sembla que, malgrat el context i amb totes les mesures d'higiene i seguretat activades, la Sala Els Carlins està recuperant la seva activitat habitual i demostra una bona salut del projecte, que resisteix un context de pandèmia de la Covid-19.