El clàssic de ciència-ficció i pel·lícula de culte Origen, de Cristopher Nolan, torna als cinemes per celebrar el desè aniversari i escalfar motors per a l'arribada del nou film del seu director, Tenet, amb estrena prevista el 26 d'agost. De fet, la reprojecció d' Origen -del 14 al 20 d'agost- anirà acompanyada d'un tràiler especial de Tenet i d'un segon tràiler d'un film molt esperat, Dune, de Denis Villeneuve.

Origen explica la història de Dom Cobb (Leonardo Di Caprio), que és un expert en l'art d'apropiar-se -durant els somnis- dels secrets del subconscient aliè. Cobb es converteix així en un home molt cotitzat en el món de l'espionatge, però també es veu condemnat a ser un fugitiu.

Amb Origen, Nolan, ja director de Memento i El cavaller fosc, va aconseguir reconciliar la proesa narrativa de la primera amb la comercialitat de la segona. El resultat va ser un producte irresistible que la crítica considera una barreja de Matrix, Blade Runner i Solaris, clàssics de ciència-ficció que també fan ballar l'espectador entre la realitat i el somni.

El repartiment del film inclou un grapat de noms destacadíssims, començant per Leonardo DiCaprio ( Atrápame si puedes) i continuant amb Ellen Page ( Juno), Marion Cotillard ( Enemics públics), Joseph Gordon-Levitt ( 500 días juntos), Ken Watanabe ( L'últim samurai) i, entre molts d'altres, Michael Caine ( Alfie). Christopher Nolan va admetre que, en l'elaboració del guió amb el seu germà Jonathan, havia utilitzat diversos referents. Scanners, El doctor Mabuse, El manantial i la literatura de Borges són el punt de partida d'una obra que també transita per idees recurrents en la filmografia de Nolan.