Memòria.cat ha fet pública la llista d'alumnes de l'institut Lluís de Peguera de Manresa des de la inauguració del centre, el 1927, fins al curs 1950-51. L'autora del web és Carme Botifoll Benasat. Es tracta d'una llista de 1.099 alumnes que van assistir a classe des del 1927 fins al 1951.

En el web es transcriuen els noms i cognoms del «I Catálogo de ex alumnos de la asociación de ex alumnos del Instituto Nacional de enseñanza media de Manresa», editat l'any 1953 per Gràfiques Perramon. Tot i que la llista és incompleta, Memòria.cat creu que és molt útil donar-la a conèixer per la importància que l'institut Lluís de Peguera ha tingut per a Manresa i el Bages i pel gran nombre de persones conegudes que van sortir de les seves aules.

A més de la relació de tot l'alumnat, també es pot fer una cerca per curs escolar. Hi ha una anàlisi de les dades on, entre altres informacions, es pot veure el nombre d'alumnes per cursos, el percentatge d'homes i de dones, les carreres universitàries o les llicenciatures i les professions que tenien l'any d'edició del catàleg (1953) i els municipis on vivien aquell any. També es podrà saber que 3 van ser assassinats durant la rereguarda republicana, 4 van morir al front de guerra, 9 van ser cridats a files com a biberons, 13 van ser empresonats a camps de concentració o presons franquistes, 2 van patir la depuració i 2 més, Amat-Piniella i Josep Bailina, van ser deportats al camp d'extermini de Mauthausen.

També es poden veure imatges de la portada i la introducció del catàleg, una fotografia d'alumnes i la primera matrícula de l'institut, de Simeó Selga i Ubach. (www.memoria.cat/alumnes-institut-lluis-de-peguera).