18 de octubre de 2020
18.10.2020
Regió7

Una transhumància de 80 quilòmetres des de Queralt fins a Manresa

La 23a Fira Mediterrània es clourà avui amb la projecció del documental «Brots transhumans», a l'auditori de la Plana de l'Om

18.10.2020 | 00:01
En plena gravació dimecres a Queralt, a l'inici del recorregut |

El ballarí Magí Serra i el músic Arnau Obiols, acompanyats del creador audiovisual Pepe Camps, s'han unit per fer una transhumància de 80 quilòmetres, des del santuari de Queralt, al Berguedà, fins a Manresa. Una caminada de cinc dies durant la qual s'han trobat gent de diverses disciplines amb qui conversen i interaccionen. De tot plegat en faran un vídeo artístic que recopilarà imatges i sons de les trobades. «Com es tradueix això? És el que té l'art, que no ho saps. El que estàs fent són connexions, pluges d'idees. És llançar-se al buit i començar a omplir», explica el ballarí Magí Serra.

La 23a Fira Mediterrània es clourà avui (21 h) amb la projecció del documental Brots transhumans, a l'auditori de la Plana de l'Om. Les entrades estan exhaurides, però també s'emetrà en línia pel canal de YouTube de la fira. A més, es podrà veure a les televisions locals el dissabte 25 d'octubre, a les 22 h.

Transhumància artística. Així és com el ballarí Magí Serra, el músic Arnau Obiols i el creador audiovisual Pepe Camps defineixen el projecte que estan realitzant aquesta setmana entre el Berguedà i el Bages. Una caminada a peu que van començar dimecres al santuari de Queralt i que acabaran avui a Manresa, on aquests dies se celebra la Fira Mediterrània.

En el trajecte, els artistes es troben amb experts tan diversos com la biòloga especialista en sons de la natura, Eloïsa Matheu, artistes com Ada Vilaró i Perejaume, l'arquitecta Carme Pigem i el científic Martí Boada. Persones de disciplines ben diverses amb qui interactuen, parlen i també gaudeixen del silenci i dels sons de la natura.

Per exemple, dijous van fer parada a l'Ametlla de Merola, un nucli de poc més de 180 habitants, situat a la vora del riu Llobregat i que, en el seu temps, va ser una important colònia tèxtil. Aquí es van trobar amb els responsables de l'esbart dansaire amb qui van conversar i van ballar el popular ball de cascavells. L'objectiu? Impregnar-se de cultura popular.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.