El web municipal de Súria ha incorporat un apartat permanent dedicat a la participació de la vila en el projecte Stolpersteine i els deportats suriencs als camps d'extermini nazis. Fins ara hi ha constància confirmada de catorze deportats suriencs, deu dels quals van ser assassinats en els camps.

El web ( www.suria.cat/stolpersteine) ofereix dades sobre les víctimes surienques i enllaços de localització de les llambordes que van ser instal·lades el 17 d'octubre passat en els carrers on van viure, als barris de Santa Maria, Poble Vell i el centre urbà. Els plànols de localització de les plaques permeten definir la ruta d'accés a les llambordes des d'ordinadors o dispositius mòbils que estiguin geolocalitzats. En el nou apartat s'actualitzarà la informació sobre els deportats suriencs a mesura que hi hagi noves dades. De fet, un dels objectius del web és contribuir a difondre la memòria dels deportats suriencs i afavorir la recerca per localitzar altres possibles víctimes del nazisme. L'apartat també inclou una secció d'enllaços sobre el projecte Stolpersteine, institucions i entitats de memòria històrica.

El projecte Stolpersteine és una iniciativa d'abast internacional per recordar la memòria de totes les persones deportades als camps nazis amb llambordes que s'instal·len al davant dels domicilis on van viure. L'impulsor del projecte és l'artista alemany Günter Demnig.