Carol Duran és la nova directora del Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) i del festival de folk homònim després de 33 anys liderats pel sallentí Jordi Fàbregas. La institució ho ha oficialitzat aquest dimecres, però la músic i gestora cultural es va incorporar al càrrec el setembre per treballar en la confecció de la 34a edició del festival Tradicionàrius, en la qual participaran Sabor de Gràcia, Vega, Cocanha i Marala, entre molts altres. Duran ha explicat a l'ACN que vol sumar més dones a la programació i, en el llarg termini, fomentar la internacionalització del festival. Al seu torn, Fàbregas manté el vincle amb l'equipament i el festival i dirigirà l'espectacle inaugural de la propera edició, "Almanac".

Carol Duran, gestora cultural i músic, milita en formacions com La Carrau i Beztuca. Des del CAT imagina un festival amb més dones al cartell. I també amb més presència i projecció internacional, per bé que la voluntat no es concretarà en aquesta propera edició, marcada encara per la crisi sanitària. "El festival tira endavant amb optimisme", ha remarcat amb tot la nova directora artística, que desitjaria poder fer la cloenda de l'edició (a finals de març) amb un concert a la Plaça de la Vila de Gràcia, "si ens deixen". Si no, tocarà fer-la a l'interior del CAT, com la resta de la programació, amb una capacitat probablement reduïda. Si fos al 50%, serien 150 espectadors per concert. En aquest sentit Duran diu que estan plantejant algunes "dobles sessions".

El Tradicionàrius 2021 homenatjarà La Murga

El Tradicionàrius es presentarà a començament de gener, però aquest dimecres ja s'han avançat algunes de les seves produccions i artistes participants. La inauguració de la 34a edició, el 15 de gener, serà amb "Almanac", un espectacle que lidera el fins ara director del festival i fundador del CAT, Jordi Fàbregas, i que vol commemorar els 40 anys del primer disc de La Murga (un dels seus conjunts) amb l'ajuda de músics de l'escena folk actual.

Per aquesta edició hi passaran noms històrics del folk com Eliseo Parra, Jaume Arnella i Urbàlia Rurana, i amics del barri com Sabor de Gràcia, al costat de nous talents com Vega, La coixinera, Cocanha i Marala, entre altres.