Rodada a l´antiga Colònia Cal Vidal i a diferents localitzacions del Berguedà, avui arriba als cinemes Terra de telers, de Joan Frank Charansonnet. Un film que proposa un emotiu viatge pel passat industrial del país, que transcorre des dels anys 20 fins als 80 i que vol «homenatjar totes les persones anònimes que amb el seu esforç han fet créixer el país» i, al mateix temps, homenatjar «la dona», explicava el seu director.

La pel·lícula, que ahir es preestrenava a l´antic cinema del museu de la Colònia Vidal, es podrà veure novament en aquest espai aquest cap de setmana en cinc sessions: avui, 19 h; i demà i diumenge, a les 17.15 i a les 19.30. A Manresa, a Multicinemes Bages Centre, Terra de telers tindrà, diumenge (18.30 h), la presència del seu director, acompanyat dels actors Alba López (la berguedana és també coguionista del film), Marc Comabella i Jordi Pessarrodona, per presentar la pel·lícula, en una iniciativa que es repetirà dimarts de la setmana que ve.

El personatge principal del film és la Julieta, una nena que, amb sis anys, el 1921, arriba amb la seva família a la Colònia Vidal. El personatge està interpretat per quatre actrius diferents al llarg de la pel·lícula. Una d´elles la berguedana Alba Lopez. A través dels ulls de la Júlia i del pas del temps, l´espectador viurà el canvi d´una societat que canvia amb ella. Unfilm que, com diu el seu director, no vol fer «cap judici» sobre les colònies: és l´espectador qui l´ha de fer.