El circuit de sales de concerts impulsat per l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC) Curtcircuit tornarà el 12 de febrer amb una 9a edició adaptada als aforaments reduïts i totes les mesures de seguretat per la covid. Entre els artistes hi haurà Lildami, Meritxell Neddermann, Maria Jame i Lavanda, així com 31 Fam, Da Souza, Brass Against, Anna Andreu, Koers, Live i Jordan Mackampa. L'organització ha destacat que compta amb un cartell en constant construcció que de moment inclou prop de 20 concerts amb 16 artistes que actuaran a 9 sales de 7 localitats diferents de Catalunya. A més, com a primera novetat d'aquesta temporada hi ha l'extensió en el temps, ja que tindrà lloc entre febrer i juny en diferents sales de Catalunya.

Aquesta edició acollirà concerts de soul, folk, trap, pop i indie, entre altres gèneres. Durant aquest any, on la pandèmia segueix vigent i després d'un 2020 en què les sales de concerts han estat els espais culturals més perjudicats per la situació sanitària (la majoria d'elles no han pogut obrir portes de manera regular des del març), el cicle reivindica la seva importància com a suport a l'escena local.

Inauguració a Lleida

El cicle s'inaugurarà a terres lleidatanes amb el doble concert d'Anna Andreu i Daniel Lumbreras el 12 de febrer al Cafè del Teatre (Lleida). Seguidament tindrà el directe de Lavanda el dia 19 a La Nau (Barcelona) i el mateix dia Da Souza al Cafè del Teatre (Lleida); tot tancant el mes de febrer amb el directe de 31 FAM a La Mirona de Girona el dia 27!

Al març, de moment, tindrà en directe a Meritxell Neddermann el dia 5 a El Pumarejo a l'Hospitalet de Llobregat, el dia 19 a la Sala Zero (Tarragona) i el dia 27 al Cafè del Teatre de Lleida; a 31 FAM en concert a l'Stroika de Manresa el dia 5, a Ariana Abecasis a La Nau (Barcelona) el dia 12, el dia 20 concert de KOERS i el 26 de Maria Jaume, ambdós a l'Stroika de Manresa; KOERS repeteixen el dia 27 a la Sala Zero (Tarragona) i el mateix dia hi haurà Lildami a El Clap de Mataró.

El cicle busca mantenir l'activitat a les sales tot i els aforaments reduïts per la covid-19 amb un aforament màxim del 50% amb tot el públic assegut. Des de l'ASACC han destacat que aquesta situació dificulta molt la represa de l'activitat per pràcticament totes les sales de concerts, que només es plantegen obrir i fer concerts amb projectes o propostes semblants a aquest cicle, que reben ajuts públics i privats, per crear i generar activitat a les sales de concerts i continuar programant grups locals.