Los Planetas publiquen aquesta setmana el senzill 'El rey de Espanya' que ironitza sobre la figura del rei emèrit Joan Carles I. "Ho sento molt, m'he equivocat. Massa dones reclamaven el meu afecte i no he complert amb totes, però prometo que no tornarà a passar", arrenca l'explícita cançó. Enganxats a l'actualitat, amb altres llançaments recents com 'Nueva normalidad' (2020) o 'El negacionista' (2021), la nova cançó del grup qüestiona l'autoritat del monarca en un vers referit a la pandèmia: "La culpa és dels que estan de festa i se salten les restriccions, incomplint el toc de queda, ignorant que aquí qui mana soc jo". Il·lustra el 'single' una corona les espines de la qual són cames nues de dones.

El mateix grup ha presentat la cançó a través d'un escrit adreçat a la premsa i que han titulat amb el recordat "¿Por qué no te callas?" pronunciat pel rei emèrit l'any 2007. El text no amaga que dediquen la peça a "la més alta representació de l'Estat".

El nou senzill dels malaguenys veu la llum tan sols tres dies després de l'ingrés a presó de Pablo Hasél per complir una condemna per enaltiment del terrorisme i injúries a la monarquia.