Pessics de Saviesa arrenca aquest dijous, 15 d'abril, amb la primera de les tres conferències que conformen el nou cicle dedicat a reflexionar sobre el "concepte de poder". L'estrena, a partir de les 7 de la tarda a l'Espai Plana de l'Om, anirà a càrrec de Núria Sara Miras Boronat, professora de Filosofia de la Universitat de Barcelona, amb una proposta titulada " Poder-sobre o poder-amb. Conceptes contemporanis del poder i l'autoritat".

La segona conferència, prevista inicialment per al dia 22 d'abril, finalment es farà dimarts 20 d'abril, i anirà a càrrec del filòleg i escriptor Jordi Amat Fusté que parlarà sobre "El catalanisme i el poder de l'estat".

La tercera i última conferència es farà el 29 d'abril, amb la presència del catedràtic de filosofia contemporània de la Universitat de Barcelona, Manuel Cruz Rodríguez, que reflexionarà sobre el poder del llenguatge amb la conferència "El poder de les paraules".

Pessics de Saviesa és un cicle coorganitzat conjuntament pel Centre Cultural el Casino i el Grup de Professors de Filosofia de la Catalunya Central. El cicle és present a Manresa des de l'any 2013 amb a prop de 40 edicions. Un espai per a la reflexió conduït per ponents de referència en els diferents àmbits.

Amb aquest nou cicle es recupera alguns dels ponents de l'edició prevista per març del 2020 -que es va haver de suspendre a causa de la pandèmia sanitària - per fer una reflexió des de diferents visions sobre el concepte de poder; el poder en termes humans i filosòfics, i el poder polític, empresarial, religiós.

Què és el poder? Com es gestiona? Què implica? És sempre un concepte negatiu o potser només ho són les males praxis que genera? És un terme exclusivament humà? Totes aquestes preguntes, i algunes altres, seran l'eix que vertebri aquest nou cicle, i amb la participació de tres experts que des de disciplines diferents i trajectòries vitals també distintes donaran noves mirades sobre aquest tema tan important en situacions de crisi com les que estem patint.

Com aconseguir les invitacions

Les conferències se celebraran a l'Espai Plana de l'Om, que tindrà un aforament limitat. Les entrades es poden aconseguir de forma telemàtica a la web de Kursaal.

  • Pessics de Saviesa - Núria Sara Miras - Dijous, 15 d'abril
  • Pessics de Saviesa - Jordi Amat - Dimarts, 20 d'abril
  • Pessics de Saviesa-Manuel Cruz- Dijous, 29 d'abril

També es poden fer reserves presencialment a les taquilles del teatre.

Els actes es poden seguir en directe per streaming a YouTube Manresa Cultura.