Quim Miró, periodista nascut a Martorell i resident a Sant Louis (Missouri, Estats Units), ha estat guardonat amb el premi Josep Maria Batista i Roca – Memorial Enric Garriga Trullols per l’Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana per la seva tasca al capdavant del portal digital d’Exterior.cat.

Des dels Estats Units, Miró ha liderat el portal Exterior.cat, un projecte digital del Grup Comunicació21 que es va posar en marxa el gener de 2019 i que s’ha consolidat com a mitjà de referència entre la diàspora catalana. En aquests més de dos anys, Exterior.cat suma 100.000 usuaris únics, lectors de 160 països diferents i ha superat les 350.000 pàgines vistes segons Google Analytics. A més, l’any 2019 Miró va ser l’impulsor del Casal Català Sant Louis-Midwest.

Els premis

L’Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana (IPECC) ha atorgat el XXXIII Premi Josep Maria Batista i Roca – Memorial Enric Garriga Trullols 2021 a deu catalans o catalanòfils residents a l’exterior. Premien la tasca de projecció exterior de la llengua i la cultura catalanes i el manteniment de la presència catalana al món.

En l’edició d’enguany han distingit a Santiago Barreiro Echenique i Nieves Tuset de Barreiro (Guayaquil, Equador), Valentí Canadell i Bofarull (Luxemburg), Gustau Gonzàlez Capdevila (Rosario, Argentina), Hatem Jad (Beirut, Líban), Ferran Huidobro Casamitjana (Budapest, Hongria), Quim Miró i Masmiquel (Saint Louis, Estats Units), Andrea Nayelli Ruiz Garcia (Guadalajara, Mèxic), Dan Nosell (Göteborg, Suècia), Adriana Alicia Rodríguez de Mallol (Buenos Aires, Argentina) i Elena Sanjosé Almonacid (Brussel·les, Bèlgica).