Segueix-nos a les xarxes socials:

LaCrica celebrarà el juliol 10 anys amb una gala al Kursaal

Per l'associació de circ manresana, que també té una seu a Berga, han passat més de 2.500 alumnes d'entre 4 i 40 anys en una dècada

LaCrica celebrarà el juliol 10 anys amb una gala al KursaalOscar Bayona

En una dècada, l'associació de circ manresana LaCrica ha format més de 2.500 alumnes d'entre 4 i 40 anys en les classes regulars que des del 2010 ofereix a l'Espai Sant Domènec, al teatre Conservatori; 8.000 si s'hi afegeix els Tallers de Circ que han realitzat arreu del territori català. LaCrica, l'escola de formació referencial a la Catalunya Central, amb seu manresana i amb la berguedana, oberta el 2016 a l'antic cinema de la ciutat, celebrarà el 10 de juliol una gala al Kursaal per bufar les espelmes del seu desè aniversari.

Amb aquesta gala, a càrrec d'una desena de professors i professores actuals de LaCrica, que tindrà números de diverses disciplines de circ, com trapezi doble, corda, equilibris de mà a mà, clown, màstil xinès, l'alumna Sara Villarta farà el pas al professorat amb la seva actuació a l'escenari. Rut Trias, coordinadora de l’Aula d’Adults i Escoleta de Circ i formadora de l’Escoleta Infantil de Manresa i Javi Soler,  president de l'entitat i responsable dels Tallers exteriors i formador de l’Aula d’Adults han presentat aquest migdia la gala a l'Espai Sant Domènec, envoltats d'un 10 gegant i acompanyats de Joan Morros d'El Galliner i de Jordi Basomba, gerent de Manresa d'Equipaments Escènics.

Soler ha recordat els inicis d'una associació amb l'embrió en l'escola de teatre creada per l'actriu i directora manresana Mireia Cirera, Entre el Cel i la Terra, on ell feia classes d'acrobàcia i per on van passar la majoria dels alumnes que, anys després, fundarien LaCrica: Sira Bover, Rat Serra, Rut Trias, Oriol Garriga, Moi Jordana i el mateix Javi Soler. Després de pràcticament dos anys aturats per la pandèmia i les mesures restrictives, LaCrica torna engegar motors amb els tallers d'estiu, la primera quinzena de juliol i amb el Festivalet de Circ, que tornarà els dies 3 i 4 de setembre, amb un espectacle d'estrena al Kursaal i activitats a l'Anònima.

Les entrades per veure la gala del 10 de juliol (20 h) tenen un preu de 12 euros (8 per als menors de 12 anys) i es poden comprar a les taquilles del Kursaal, per internet a www.kursaal.cat o una hora abans de l'espectacle.

Centre de formació referencial a la Catalunya Central

La formació de circ a Catalunya té com a referent l’Ateneu Popular de 9 Barris, on des dels anys 80 s’ofereixen cursos regulars d’algunes disciplines de circ. L’any 1998 es crea la primera escola de circ, amb una formació complerta de les disciplines bàsiques: l’escola Rogelio Rivel. No és fins l’any 2007 aproximadament que es comença a descentralitzar l’oferta de formació de Barcelona capital i comencen a crear-se centres de formació arreu del territori com ara Tub d’assaig a Terrassa (2007), Cronopis a Mataró ( 2008), Circo Los a Sant Celoni (2010), La Circoteca a Valls (2012) 0 Saltimbanqui a Vilanova i la Geltrú (2014). LaCrica (2010) és l’escola de formació referent a la Catalunya Central. A més a més de formació, des de LaCrica s’ha organitzat en diverses ocasions la Gala de Circ de Festa Major de Manresa al teatre Kursaal, amb artistes catalans i internacionals, una Gala que s’ha transformat en el Festivalet de Circ, 

Prem per veure més contingut per a tu