L'acte d'inauguració de l'exposició del 9è Concurs de relats breus de Regió7 i l'entrega de premis dels guanyadors i finalistes tindrà lloc el 6 de juliol, a les 6 de la tarda, al centre cívic Joan Amades de Manresa. La data inicialment prevista era el dia 5, tal com s'havia anunciat, però s'ha posposat un dia per qüestions d'agenda de l'Ajuntament de Manresa.

La mostra està formada pels 10 relats finalistes i 10 il·lustracions que han creat joves artistes de la Catalunya Central inspirades en les obres. A l'Espai jove del centre cívic Joan Amades l'exposició hi farà una primera parada durant tot el mes de juliol i després es podrà veure a la Biblioteca del Casino, durant el mes d’agost, i a l’Ateneu les Bases, al setembre. Regió7 també dedicarà un reportatge especial al suplement de la Revista del dissabte 3 de juliol que inclourà la reproducció dels deu relats i els deu dibuixos.

Enguany, el concurs literari d'aquest diari ha distingit amb el primer premi el navarclí Joan Antoni Fernández (Deu anys i un dia). El segon premi se l’ha endut Xènia Vives Cano (Anaís) i el tercer, Ricard Bahí Alburquerque (Deu anys després). També firmen els relats que es poden veure a l'exposició els altres set finalistes: Aina Palà Roig (Les heroïnes no maten), Lara Berlana Martínez (Revenja), Carlos García Cádiz (Atentament, Jordi (E. Malone)), Roser Marsal Pons (El pes de l’heroïcitat), M. Àngels Pons Montanyà (Nous Dracs), M. Lluïsa Salazar Puiggròs (Roses!), Adrià Blanco Claramunt (Culpa). En total, el certamen va rebre 62 treballs i el jurat va estar format pels periodistes i escriptors manresans Genís Sinca i Gemma Camps, l’autora i poetessa també manresana Zulima Martínez i Núria Brugarolas, directora del Centre de Normalització Lingüística Montserrat.

Quant a les il·lustracions que completen l'exposició han anat a càrrec de Bernat Marquilles, Biel Bahí, Olga Pons, Elisabet Pujolar, Sara Villarta, Hèctor Reina, Javi Oviedo, Silvia Cano, Candela Esteban i Oriol Martin.

El Concurs de relats breus de Regió7 ha tingut aquest 2021 el suport de l'Ajuntament de Manresa i el patrocini de Llibres Parcir, Libelista, Angle Editorial, Alba Editorial i Farell Editors.