Uns quants segles abans de Crist, la poetessa grega Safo va escriure un text dedicat a una de les seves amants. En grec clàssic va deixar dit que «algú es recordarà de nosaltres, fins i tot en una altra època». Ahir van tornar a sonar en aquesta mateixa llengua les seves paraules. El teatre Kursaal de Manresa en va ser testimoni.

Aquesta és una de les peces que forma part de Fiat Lux, el nou àlbum del duet barceloní Tarta Relena, que justament ahir arribava a les plataformes digitals.

Música sacra i boires electròniques que van tornar a fascinar com quan fa dos anys van ser a la petita Capella del Rapte de Manresa.

Aquest cop van emergir d’un cercle lluminós multicolor, amb un elegant disseny de llums de Pol Mas de Xaxàs i Marc Arroyo d’Oscila Studio.

Amb el seu joc de dues veus van acostar el públic fins a les dones paixtus de l’Afganistan, les que cullen figues a Mallorca i a les tres moricas de Jaén: Axa, Fátima i Marién.

L’actuació d’Helena Ros i Marta Torrella és la més rotunda de moment d’aquesta fira. Una nova confirmació per a un duet que en els últims mesos se’ls ha vist col·laborant amb Maria Arnal i Marcel Bagés, Marina Herlop i Nico Roig. L’any passat també van ser a la fira amb ZA! i La TransMegaCobla al mateix escenari del teatre Kursaal.