Tarda de talent i emocions al Teatre de Berga. Aquest diumenge a la tarda el recinte cultural ha acollit la cantata La màquina del temps, una obra escrita i interpretada pel líder del grup Obeses, Arnau Tordera, i sustentada per les veus de les corals infantils i un grup instrumental de l’Escola Municipal de Música de la capital berguedana.

La cantata La màquina del temps va omplir el pati de butaques d’un públic entregat que es va deixar endur pel fil narratiu d’una obra que repassa diversos episodis de la Història amb l’aparició de diversos estils i sons culturals de la humanitat. La cantanta de Tordera, amb l’ajuda del vigatà Antoni Font-Mir en l’adaptació dramàtica, va tenir en la veu dels cors un dels seus elements de més càrrega emocional. En aquest apartat, les corals van tenir la direcció de Queralt Aymerich, Xavier Llobet i Marta Pagerols. Al final de l’obra, Llobet va mostrar-se molt satisfet del resultat final. «Tot ha anat molt bé; cor, músics i Tordera s’han conjuntat perfectament; Tordera és un musicàs i això ho fa molt fàcil», va dir.

El cor de nens i nenes de l’Escola Municipal de Música de Berga durant la cantata «La màquina del temps», ahir a Berga | M.S. Miquel Spa. Berga

El concert, organitzat en el marc del programa de celebració dels 50 anys més un de l’Escola Municipal de Música, va tenir també en la veu del mateix Arnau Tordera l’altre gran centre d’interès. La màquina del temps és una obra escrita l’any 2017 amb motiu d’un altre aniversari, en aquest cas el 40è del Cor Cabirol, i en aquests cinc anys, i una pandèmia pel mig, ha anat evolucionant fins a la representació d’aquest diumenge a Berga. En aquest sentit, la cantata va viure una segona vida el 2019 quan el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya la va portar de nou a l’escenari en el marc de la 52a trobada amb 1.500 cantaires. Va ser en aquest context que els responsables de l’escola de Berga s’hi van fixar i van començar a pensar a portar-la a la capital berguedana. El resultat va fer pujar ahir a l’escenari un centenar d’alumnes d’entre sis i quinze anys per interpretar un repertori de cançons molt variat que configura un espectacle d’aproximadament una hora.

Pel que fa a l’argument, l’obra gira al voltant del científic Arnold, que crea un giny que permet viatjar a altres èpoques. A partir d’aquest element, el cor i el grup musical trasllada els espectadors a diverses èpoques en un concert que acaba esdevenint un viatge musical.