El cantant i compositor santjoanenc Joan Borjas i l’escriptor berguedà Xavier Gonzàlez-Costa han fusionat el seu talent per crear el tema «La rumba de Nadal». Tal com indica el seu títol, es tracta d'una cançó rumbera que posa en valor el retrobament amb els éssers estimats durant la festivitat. L'obra estarà disponible a partir del 2 de desembre a les principals plataformes de música en streaming.

Els autors asseguren que la rumba catalana "era el tipus de música perfecta per posar melodia" a la seva idea, fer un tema inclusiu que pugui transmetre l'esperit nadalenc a "qualsevol persona, tingui l'edat que tingui, vingui d’on vingui i pertanyi al tipus de família al qual pertany". “I és que Nadal -afegeix Xavier Gonzàlez-Costa-, més enllà de la tradició de cada casa, és retrobament i record, i d’aquest sentiment en pot participar tothom”.

La cançó, que estarà disponible a partir del 2 de desembre a les principals plataformes de música en streaming, comptarà amb dos videoclips. El primer compaginarà imatges de la infància dels autors, alhora que també inclourà imatge de la infància dels intèrprets i del moment en què va ser enregistrat el tema. El segon serà una versió instrumental amb lletra.

“La nostra aspiració -amplia Borjas que, a més de músic, és mestre de primària- és que les escoles també se la facin seva i els ajudi a cohesionar els grups, amb aquest ritme tan engrescador, tan nostre i, alhora, tan universal”. Per aquest motiu, detallen que ja han fet arribar la cançó a mestres de música perquè la poguessin incloure en els repertoris de final de trimestre.

Per fer la cançó més accessible, els autors han posat a disposició de qualsevol persona interessada un espai web on, a part dels videoclips, s’hi ofereixen la lletra, la partitura i els acords de la nadala, i on s’aniran publicant les gravacions que els centres educatius els facin arribar. En aquest sentit, Gonzàlez-Costa fa una crida per “animar a tothom qui la canti, la balli i en pugi algun fragment a les seves xarxes socials, ho faci amb el hashtag #larumbadenadal i, així, tots en puguem gaudir”.