Segueix-nos a les xarxes socials:

Els Carlins fa una aposta pel cinema infantil en català

La sala s'adhereix al CineXic, un programa impulsat per Òmnium, a través d’un circuit de sales d'arreu del territori

Manresa s'afegeix a les diferents poblacions de la Catalunya central que ja oferien una programació estable, un film cada mes

L'estrena es farà aquest diumenge amb la pel·lícula "Ratolins i guineus. Una amistat d’un altre món”

Els Carlins fa una aposta pel cinema infantil en catalàImatge promocional

La sala Els Carlins estrenarà aquest diumenge el CineXic, un programa d’impuls del cinema infantil en català a través d’un circuit de sales arreu del territori, que ofereix una programació estable de pel·lícules infantils en català per a tota la família. CineXic és una iniciativa d’Òmnium amb la col·laboració de Rita & Luca i Pack Màgic, distribuïdores de cinema infantil en català. Manresa s’afegeix, així, a les poblacions del Bages i del Moianès que ja projecten el CineXic com Sallent, Sant Fruitós de Bages i Santa Maria d’Oló, i altres localitats de la Catalunya central com Igualada, Martorell, Puig-reig, Esparreguera, Sant Martí de Tous, Piera, Solsona o Bellver de Cerdanya.

A Manresa, el CineXic, s’estrena el 28 de gener i es podrà veure en vuit projeccions, una per mes, al llarg de l’any. Serà a Els Carlins, carrer de la Sabateria, 3-5, de gener a maig i d’octubre a desembre. Així el dia 28, a les 12.30 h, es podrà veure el film "Ratolins i guineus. Una amistat d'un altre món", de Denisa Abrhámová i Jan Bubeníček sobre dos enemics mortals, la ratolina Valentina i la guineu Víctor, que es retroben al cel després de patir un malaurat accident.

Enguany, 85 sales i espais adherits a aquesta iniciativa, repartits arreu del país, projectaran una pel·lícula al mes dirigida a un públic familiar d’entre 3 i 12 anys. Les pel·lícules projectades sota el segell CineXic tenen qualitat artística i pedagògica, i són seleccionats amb perspectiva de gènere, respecte a la diversitat i foment dels drets socials i universals. Amb aquesta iniciativa, Òmnium aposta per l’audiovisual i el cinema per per revertir el descens de l’ús social del català i millorar la situació de la llengua en el futur.

El film és recomanat per a criatures a partir de cinc anys i l’entrada val 4 euros (entrades.elscarlins.cat)

Prem per veure més contingut per a tu