Alfaguara publicarà el 21 de gener la novel·la de Walter Tevis, Gambito de Dama, obra en la qual es basa la sèrie de Netflix que des de la seva estrena, el 23 d´octubre, s´ha convertit en la producció més vista de la plataforma (amb més de 62 milions d´espectadors fins ara) i ha posat de moda els escacs. Des del 7 de desembre, el llibre estarà disponible en format e-book.

Des de la seva primera edició, el 1983, Gambito de dama es va convertir en un llibre de culte per a escaquistes. Abans que la història es convertís en un fenomen planetari, Walter Tevis es va basar en la seva pròpia infantesa i en les seves addicions per donar vida a la protagonista d´aquest clàssic nord-americà. Beth Harmon, a la minisèrie interpretada per Anya Taylor-Joy, una Mozart dels escacs - òrfena, solitària, politoxicòmana, competitiva, fràgil- amb una intel·ligència que li provoca tants èxits com problemes.

Estats Units, dècada de 1950: als vuit ays, Beth Harmon és una nena callada que mira de passar inadvertida en l´orfenat on viu. Fins que un dia juga la seva primera partida d´escacs. I amb molt poca pràctica i encara menys mitjans, es revela ràpidament com un geni natural. Però mentre creix el seu talent també ho fan les seves addiccions.