‘Violeta’ és el títol de la nova novel·la de l’escriptora Isabel Allende, que arriba a les llibreries el pròxim 25 de gener, la història de la vida d’una dona que inclou els moments històrics més rellevants del segle XX, des del 1920 –amb l’anomenada grip espanyola– fins a la pandèmia del 2020.

La publicació de ‘Violeta’ serà simultània en anglès i en espanyol, als Estats Units, Amèrica Llatina i Espanya. En anglès ho farà amb el segell Ballantine i en espanyol, amb Plaza&Janés, i es distribuirà simultàniament en format imprès, digital i audiollibre.

En aquesta novel·la, l’autora en espanyol més llegida del món, amb 75 milions d’exemplars venuts en 42 idiomes, presenta la història d’una dona «posseïdora d’una passió, una determinació i un sentit de l’humor inoblidables, que la sostenen al llarg d’una vida turbulenta», ha explicat Plaza&Janés en un comunicat.

En una llarga carta dirigida a una persona que estima per sobre de totes les altres, la Violeta rememora desenganys amorosos i romànics apassionats, moments de pobresa i també de prosperitat, pèrdues terribles i immenses alegries entre aquestes dues pandèmies separades per un segle.

Una història modelada per alguns dels grans successos de la història: des del crac del 1929 a la lluita pels drets de la dona, passant per l’auge i la caiguda de tirans de les dictadures llatinoamericanes i dues pandèmies.

Isabel Allende farà l’estiu que ve 80 anys, i els últims 40, des que va publicar la seva primera novel·la, ‘La casa de los espíritus’, ha estat dedicada a la literatura. Ha escrit 25 llibres, tots d’èxit internacional, i ha rebut més de 60 premis internacionals, entre els quals, el Premi Nacional de Literatura de Xile el 2010; el premi Hans Christian Andersen a Dinamarca, el 2012, per la seva trilogia ‘Memorias del águila y del jaguar’ i la medalla de la Llibertat als Estats Units, la més alta distinció civil, el 2014.

El 2018, Isabel Allende es va convertir en la primera escriptora en llengua espanyola premiada amb la medalla d’honor del National Book Award, als Estats Units, per la seva gran aportació al món de les lletres.