Els espectadors van presentar 172 queixes entre març de 2010 i la mateixa data de 2011 per incompliment del codi d'autoregulació per a Defensa de la Infància, la qual cosa suposa un increment del 34,3 per cent respecte a l'anterior informe.

Així s'assenyala en el sisè informe d'activitat de la Comissió Mixta de Seguiment del Codi d'Autoregulació de continguts televisius i infància, del qual formen part TVE, Antena 3, Mediaset, PRISA TV, La Sexta, Veo TV i NET TV, així com les televisions autonòmiques a través de la FORTA.

També formen part la CEAPA, la Confederació Catòlica de Pares de Família i Pares d'Alumnes, el Consell de Consumidors i Usuaris i la Plataforma d'organitzacions d'Infància.

En l'informe anterior el nombre de queixes presentades va ascendir a 128.

L'estudi d'aquest any reflecteix que les queixes acceptades van ascendir a 17, el que es tradueix en un 9,8 per cent del total de les presentades, enfront del 17 per cent del període anterior.

Telecinco es va convertir en aquest període a la cadena que acumula un major nombre de queixes presentades (118), seguida d'Antena 3 (inclou Neox) (30), Quatre (13), La Sexta (9) i La 1 de TVE (2 ).

Per programes, "Sálvame" (Telecinco) es col·loca al capdavant amb 116 queixes, seguit de "El Diario" (Antena 3) amb 16; "Tonterías las justas" (Cuatro), amb set; "Sé lo que hicisteis" (La Sisena), amb cinc; "Tal cual" (Antena 3), amb quatre; "Dos hombres y medio" (Neox), amb quatre; "El Zapping de los surferos" (Cuatro), amb tres i "Qué vida más triste "(La Sexta), amb el mateix nombre.

Pel que fa a queixes acceptades, Telecinco lidera el llistat amb 14, en el cas d'Antena 3 s'accepten dos i en el de La Sexta, una.

Per programes les queixes acceptades es refereixen a "Sálvame" (Telecinco) que concentra catorze; Antena 3 que reuneix dos amb l'emissió de la pel · lícula "Més falses aparences" i "El Diari de" i La Sexta acumula una amb "Sé lo que hicisteis ". La majoria dels motius de les protestes admeses són per comportament social.

En un comunicat difós avui, Mediaset Espanya assenyala que les conclusions de l'esmentat estudi són fruit de la posició de domini d'Antena 3 i La Sexta en el comitè i que les xifres sobre sancions a "Sálvame" estan "inflades de manera artificial".

Les dues cadenes, ara oficialment en procés de fusió, van aprofitar que Cuatro havia perdut el seu vot per la integració (amb Antena 3), per imposar la seva majoria, segons l'opinió de Mediaset.