RTVE.es ha posat a disposició dels interessats el formulari de participació per al Festival d'Eurovisió 2019, de manera que els autors que tinguin una maqueta gravada i no publicada abans de l'1 de setembre podran enviar les seves propostes. El termini finalitzarà el 15 de novembre.

Segons la corporació pública, paral·lelament s'ha obert un procés d'invitació directa a autors de reconegut prestigi. El representant d'Espanya al Festival d'Eurovisió 2019 tornarà a ser elegit en el marc d'una gala especial del programa Operación Triunfo de La 1 de TVE, que s'emetrà el proper gener. En aquest programa podran participar-hi els concursants de l'actual edició, que podran cantar de manera individual o en grup.

Un comitè de valoració integrat per dues persones de les associacions de fans d'Eurovisió OGAE i AEV; una persona de RTVE Digital; i dues de la indústria musical triaran deu cançons entre les rebudes. La comissió presentarà l'acta a la direcció de RTVE amb els resultats abans del proper 1 de desembre.