L'evolució de Regió7, des de la seva creació el 1978 per una societat formada per mig miler d'accionistes, fins a la plena integració de la publicació impresa i l'edició digital, va ser una de les experiències periodístiques exposades en un congrés celebrat dijous i divendres passats a Novi Sad, capital de la regió autònoma de Voivodina i segona ciutat de Sèrbia.

El director del diari, Marc Marcè, va detallar les claus del procés de transformació al llarg dels gairebé 40 anys de vida del rotatiu al congrés «Are the minority media a cultural heritage?», organitzat per l'empresa Heror Media Point, el diari en llengua hongaresa Magyar Szó i l'associació de mitjans de comunicació serbis en cooperació amb l'associació de diaris europeus Midas. L'objectiu de la jornada de debat era posar en relleu diferents experiències de diaris en llengües minoritàries que han evolucionat sense perdre la seva condició de portaveus d'un col·lectiu nacional o regional. També s'hi va analitzar la dimensió dels diaris com a cohesionadors d'una comunitat.

Van participar en la jornada Gwyn Nissen, director de Der Nordschleswiger (Dinamarca), Janek Schäfer (Serbske Nowiny, Alemanya) i Rajmund Klonowski (Kurier Wilenski, Lituània), així com representants institucionals com Gordana Jankovic, portaveu de la delegació de l'OCDE a Sèrbia; Andor Deli, diputat al Parlament Europeu; Radovan Jokic, director general del Museu d'Art Contemporani de Voivodina; i Marc Emanuel Röggla, investigador de l'European Academy de Bozen (Tirol del Sud), entre d'altres.

El congrés va incloure una recepció a la seu del govern autònom de Voivodina.