Berga

-Berga Antic. Dissabte, de 10 a 14 h, al passeig de la Pau (sobre la benzinera BP), fira d´antiguitats i col·leccionisme. Es fa cada segon dissabte de mes.

Calders

-Calders Saludable. Dissabte, de 9 a 20.30 h, al casal social, tallers per a adults: gimnàstica, dieta vagetariana, opteopatia pediàtrica, cuina, ballet fit... De 9 a 19.30 h, tallers per a finants: alimentació saludable, pintura d´un mur amb vegetals, gimcana saludable... Activitats gratuïtes. Inscripcions: 93 830 92 63, de 15.30 a 19 h. De 10 a 20.30 h, a la plaça Major, fira d´artesans, empreses i entitats: alimentació, sabons, costura creativa, minerals, enquadernacions, herbes remeieres, teràpies... A les 18.30 h, taller d´herbes medicinals. Cal fer les inscripcions a setmanasaludable@gmail.com. Gratuït i per a tots els públics. A les 19.30 h, actuació del grup Amics del Ball en Línia. Diumenge,de 10 a 14.30 h, al casal social, tastet de teràpies: biodesenvolupament, teràpia de polaritat, quiromastge, reiki... A les 11 h, a la plaça, taller de txi-kung a càrrec d´Alba Camprubí. A les 12 h, taller de plantes medicinals a càrrec de Mà Verda. A les 13 h, taller de country a càrrec de Montse Morera. Totes les activitats són gratuïtes.

Callús

Festes de Tardor. Divendres, 7a fira del comerç, 8a fira d´artesans, 23a trobada de puntaires, mercat d´intercanvi i de segona mà, comerç local obert. A les 9.30 h, a la plaça Major, xocolatada popular. A les 10.30 h, cercavila gegantera amb els Geganters de Súria i la Colla Gegantera de Callús. D´11 a 13 h, a la sala d´actes de l´ajuntament, exposició de puntaires. D´11 a 13 h, inflable de la Mancomunitat. D´11 a 13 h, a l´Espai Godmar, exposició 20 anys treballant per la protecció a la infància i l´adolescència. Una mirada a través de l´objectiu. D´11 a 14 h, demostració de ball country, a càrrec de Set de Ball. A les 11.30 h, recital poètic a càrrec dels Amics de la Poesia acompanyats de Liliana Navarrete (veu) i Eduard Puigrodón (piano). A les 12 h, activitat lúdica per a infants amb bombolles de sabó. A les 12.30 h, concert amb la Banda Municipal de Cardona. A les 14 h, arrossada popular a càrrec de la Colla Gegantera de Callús. Venda de tiquets a l´estanc. De 16 a 18 h, al Vagó, funcions del Festival Test, d´arts intenses, de prop i de curta durada. A les 18 h, al passeig Anselm Clavé, sardanes a càrrec de la cobla Súria.

Castell de l´areny

-3a Jornada boletaire. Diumenge, de 9.30 a 13 h, caminada per l´entorn del municipi a càrrec del Centre Excursionista de la Comarca del Bages (CECB). Per a tots els públics. De 12 a 13.30 h, visita a l´església romànica i l´anisoteca del poble. A les 14 h, dinar-degustació maridada amb vins Ramon Roqueta. Preu: 20 euros; i 11 euros per als infants. Cal comprar el tiquet a les oficines de Regió7 a Manresa (93 877 22 33) i a Berga (93 822 12 19). Ho organitza: Regió7 i Ajuntament de Castell de l´Areny.

Castellfollit del Boix

-1a Fira de la Mongeta. Diumenge, de 10 a 14 h, mercat de productes artesans i locals, amb la participació de l´Associació de Productors de Mongeta de Castellfollit del Boix. A partir de les 12 h, tast de productes. De 10.30 a 13.30 h, jocs gegants per a totes les edats i pintura d´un mural dedicat a la mongeta. A les 11 h, xerrada: Passat, present i futur de la mongeta de Castellfollit del Boix, a càrrec d´Ana Ribera Pinzano, de la Fundació Miquel Agustí i la Universitat Politècnica de Catalunya. A les 11 i a les 12 h, demostració de batre la mongeta. A les 12 h, espectacle La mongetera màgica, a càrrec de la companyia Festuc Teatre i amb teatre, titelles i música en directe. De 12 a 14 h, espai gastronòmic dinamitzat pels restaurants Ca l´Andorrà i Cal Frare dedicat al tast de la mongeta en format tapa. A partir de les 13 h, música a càrrec de Maru Di Pace i Cesc Vilarrubias.

Castellterçol

-Aplec del Remei. Diumenge, a partir de les 11 h, a l´ermita de Sant Miquel del Castell.

Manresa

-Festes de la Mare de Déu del Remei. Dissabte, a les 18.30 h, als jardins de Casa Caritat, taller de danses d´arreu del món. Diumenge, a les 10.30 h, al pati interior de l´associació de veïns, missa, cantada i coca amb xocolata. A les 18 h, a la sala gòtica de l´hospital de Sant Andreu, concert amb la Coral de Salelles. Organització: Associació de Veïns Vic-Remei.

-Dia de la Seu. Dissabte, a les 20 h, a la basílic de la Seu, concert a càrrec de The River Troupe Gospel Sallent. Diumenge, a les 11 h, a la Seu, missa conventual solemne, cantada per la Capella de Música de la Seu. A continuació, visita lliure a les dependències de la Seu.

Monistrol de calders

-Aplec del Roser. Diumenge, durant el dia, a la masia de Rubió, amb arrossada popular. Venda de tiquets a Cal Ponsa. Cal dur coberts, plats, got i tovallons.

Sant Quirze Safaja

-Aplec a la capella de la Mare de Déu del Roser de Bernils. Dissabte, a les 18 h. En acabar la missa, coca a càrrec de la família de la casa.

Vilada

-Fira del Bolet. Divendres, a les 10 h, obertura de la fira artesanal. A partir de les 10 h, esmorzar popular amb botifarra i bolets. A les 10.30 h, 12a mostra micològica. Durant tot el dia: demostracions dels oficis de ferrer, manyà... i 7a trobada de plaques de cava. Durant tot el matí: degustació de pintxo de botifarra de bolets, en comprar en un dels establiments de Vilada; taller de bolets a càrrec de Polar Trek; i degustació i venda de vins i caves Jané Santacana. A partir de les 11 h, taller de bombolles gegants a càrrec de Munt d´Arts. A les 12 h, exhibició del domini del ramat amb gossos de pastor. A les 16.30 h, inici del 24è concurs gastronòmic. A les 17.30 h, tast dels plats i entrega de premis. A continuació, entrega del guardó Quins bolets a la meteoròloga Gemma Puig i a Lluís Casals i Pere Torner, dels Amics del Camí. A les 18 h, degustació de coca de bolets. A les 18.30 h, sorteig de la cistella gastronòmica i cloenda.