Avinyó

Carnestoltes. Divendres, a les 15 h, des de l'escola Barnola fins a la plaça Major, rua infantil amb la xaranga Street Band Project. Tot seguit, ball de disfresses i berenar. A les 22.30 h, inici a la plaça Major del cercatasques amb la xaranga Street Band Project. A les 23.30 h, a la sala polivalent, arribada del rei Carnestoltes i lectura del pregó. Tot seguit, Tu sí que moles i PD Ratllés. Gratuït. Dissabte, a les 11 h, a la plaça Major, pregoner i concurs de disfresses dels botiguers. A les 17 h, inici a la plaça Major, rua de disfresses amb les xarangues Màgic, Band Tocats i Ho Peta Street Band. Tot seguit, concurs de disfresses. A les 21.30 h, a la sala polivalent, sopar popular. Cal tiquet. A les 23 h, inici a la plaça Major del cercatasques. Tot seguit, a la sala polivalent, ball de disfresses amb Hey Pachucos i DJ Rutxo. Gratuït. Diumenge, a les 18 h, inici i fi darrere l'església, de l'enterrament de la sardina amb rua mortuòria amb els Grallers i Timbalers d'Avinyó. Tot seguit, concert amb Filferro. Gratuït. En acabar, sorteig del Carnestoltes amb George Freginald i el col·lectiu Musicofoll. Sopar popular. 3 euros.

Calaf

Festa del Pellofa. Divendres, durant el matí, rua escolar de Carnestoltes. A partir de les 22.30 h, a l'envelat de l'antiga serradora, Animal Party amb torneig de Beer Pong. Preu: 10 euros per parella. Inscripcions: lapolsdelaterra@gmail.com. Animat per Elles, Virgi Energy i Judit Mit. Dissabte, durant el matí, concurs de botiguers, amb ambientació al mercat a càrrec dels Diables Alta Segarra. A les 11.30 h, al Casino, espectacle infantil Que comenci la festa, amb Jaume Barri. A les 16.30 h, inici al Casal de Calaf de la rua del Pellofa, amb concurs de carrosses i comparses. Inscripcions: lapolsdelaterra@gmail.com. A les 19 h, a l'envelat de l'antiga serradora, pregó de les Reines Pellofa i entrega de premis. A els 21 h, a la plaça dels Arbres, inici de la 13a Mamada pels bars. Tiquet: 10 euros. A les 00 h, a l'envelat, ball de disfresses amb els concerts de Muyayo Rif, Tapeo Sound System i DJ Markus Wolf. Entrades: 5 euros per als disfressats i 7 per als no disfressats. A les 03.30 h, entrega de premis. A les 06 h, rua de borratxos. Organització: La Polseguera i l'Ajuntament.

Gironella

Masquefa

Carnaval. Dissabte, a les 18 h, concentració de comparses i carrosses. A les 18.30 h, inici de la rua des de l'avinguda de la Línia. A la Fàbrica Rogelio Rojo, final de la rua, benvinguda al Carnestoltes i entrega de premis del concurs de comparses i d'establiments comercials disfressats. A la mitjanit, a la sala polivalent de la Fàbrica Rogelio Rojo, festa de disfresses.

Moià

Carnestoltes. Dissabte, a les 19 h, inici de la rua al carrer Nazarí Alibés. A les 23.30 h, a les Faixes, festa de Carnestoltes.

Navàs

La rua del Carnestoltes Infantil de Navàs s'iniciarà aquest dissabte a les 5 de la tarda des de la plaça de l'Ajuntament i s'anirà fins el Pavelló Blau, on es farà el concurs de disfresses, hi haurà actuació infantil a càrrec del grup infantil Més Tumacat, i s'acabarà amb botifarrada a càrrec del Futbol Sala.

A la nit, també el Futbol Sala ha organitzat una festa amb el DJ Sergi Vila per celebrar el Carnestoltes Reganser. La festa es farà de 12 a 6 de la nit, al mateix Pavelló Blau. L'entrada tindrà un cost de 3€ si s'entra abans de les 2h i de 5€ si s'entra després.

Navarcles

Carnavarcles. Dissabte, a les 18 h, sortida des de l'avinguda Pau Claris. A les 16.30 h, inscripcions i formació de la rua. Enguany les carrosses canviaran el recorregut a causa de les obres al carrer de la Sort. A les 20 h, al pavelló, botifarrada. A les 20.30 h, animació infantil a càrrec de Jaume Barri i, per acabar, actuació de Frikibingo.

Sant Fruitós de Bages

Carnestoltes. Dissabte, a les 17 h, a la plaça Alfred Figueras, concentració i rua familiar. A les 18.30 h, al pavelló d'esports, final de festa amb divendres fem pop. A les 21.45 h, a la plaça Alfred Figueras, inici de la cercavila del Carnestoltes jove. A les 23 h, al pavelló d'esports, Carnaval Santfree amb Tha Mashup Party Band i DJ. Entrada: 3 euros, anticipada al NexeJove; i 5 euros, a taquilla.

Solsona

Carnaval. Diumenge, a les 9.45 h, al nucli antic, Desenramades i, seguidament, vermut.