Segueix-nos a les xarxes socials:

El Sant Jordi de la mare

Aquest text participa al 6è Concurs de relats breus de Regió7. Apunta't tu també!

Voldria saber quant la dona es va convertir en mare. La meva llegenda diu; en el moment en que vaig obrir els ulls i la vaig veure. Des de llavors, es mare i estem units.

Jordi va ser el nom decidit per anomenar-me, i jo mateix, ara, el tornaria a escollir per a mi.

M´agrada gaudir dels fils que ens uneixen, a part dels vitals, els que no es veuen i els que estan. Existeix una lligam entre nosaltres, la família i la terra on vivim.

Estimar-se en forma de rosa, escoltar-se amb els ulls, parlar amb un llibre, són tradicions que m´acaronen encara més al nostre benvolgut Sant Jordi.

A la mare, des de petit sempre li he ofert la rosa el 23 d´abril, i a la germana mentre fou soltera també. Tal com mana la tradició catalana. A casa la mare la cuidem cada dia, però per sant Jordi li recordem el que és i representa per a tots.

Ara fa temps el pare va convertir-se en estel i va volar cap els avis ,a casa, li portem una rosa més a la mare, d´aquesta manera ens recordem junts de tots. Després la germana el seguir, i la rosa que ella sempre duia no faltarà mai per sant Jordi, ara, per la mare i per a ella també.

El 22 d´abril a la nit pengem la senyera al balcó, per que el dia 23 es desperti amb les quatre barres al matí, gaudint de la diada i sabent que sant Jordi no es tan sols el meu sant, es el dia en que li reconeixem el dret a la mare a ser estimada una mica més, amb una rosa, dels que hi són i els que no.

Al vespre ,la mare posa en aigua les roses al costat de les fotografies dels que falten, amb una espelma i poca llum, i quan les parades de la rambla de floristes i llibretes ja recullen, i el dia posa nit, puc escoltar sempre en aquell dia, una oració de la mare donant gràcies a la vida per tenir un sant Jordi i una llar al país.

A la mare, mai li cauen els ulls amb la mirada i les llàgrimes que li llisquen són de joia i oblit, quan tenca els ulls, olora la perfumada i única nit de roses del 23 d´abril.

Somriu i dorm, avui tots hem estat amb ella, per un cop més ,s´ha sentit família, mare i estimada.

Bona nit mare. Sant Jordi a estat aquí.

Prem per veure més contingut per a tu