11 de desembre de 2008
11.12.2008
segons l'INE

El cost per hora treballada va créixer un 6% en el tercer trimestre de l'any

11.12.2008 | 11:22

El cost per hora treballada va créixer un 6% en el tercer trimestre de l'any respecte al mateix període del 2007, segons les dades provisionals de l'índex de cost laboral harmonitzat (ICLA) publicat avui per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que ha atribuït aquesta variació al major nombre d'hores treballades en el trimestre per la celebració de la Setmana Santa dins dels tres primers mesos de l'any.

Eliminant l'efecte de calendari i estacionalitat, el cost per hora treballada presenta un increment interanual del 5,7% entre juliol i setembre.

Per sectors, suprimit l'efecte calendari, el cost per hora treballada ha augmentat en major mesura en les indústries extractives, amb un creixement del 9,7% en el tercer trimestre. L'han seguit construcció, amb un augment del 7%, i transport, emmagatzematge i comunicacions, amb una pujada del 6,9%.

En general, tots els sectors han registrat increments en els seus costos durant el segon trimestre. Les menors pujades han correspost a producció i distribució d'energia elèctrica, gas i aigua, així com hostaleria, amb repunts del 3,8% i del 4,4%, respectivament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema