14 de agost de 2014
14.08.2014

Els preus a Catalunya baixen el 0,8% el juliol i queden al nivell de fa un any

Els sindicats reclamen que s'incrementin els salaris per evitar un descens continuat de l'IPC

18.08.2014 | 07:38

L'índex de preus de consum (IPC) ha caigut el 0,8 % el juliol a Catalunya, una dècima menys que la mitjana espanyola, a causa principalment de l'efecte de les rebaixes d'estiu. De la seva banda, la taxa acumulada a Catalunya se situa en el -0,7%, mentre que en la xifra interanual (els últims 12 mesos) els preus es mantenen igual, segons les dades publicades ahir per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).
L'IPC anual ha baixat el juliol en totes les comunitats autònomes respecte al mes anterior, encara que ho ha fet de manera més acusada a Navarra, Castella-la Manxa, Castella i Lleó i el País Basc.
En l'àmbit estatal, l'IPC ha retornat el juliol a taxes anuals negatives, amb una caiguda del 0,3 % -un descens de quatre dècimes respecte a la taxa de juny-, la més gran des d'octubre del 2009, quan el descens va ser del 0,7 %.
El govern i els sindicats analitzen de forma molt diferent la dada de juliol. Així, mentre l'Executiu creu que es deu a una circumstància "transitòria", les forces sindicals alerten que hi ha risc d'entrar en deflació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook