El departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha concedit ajudes per un import superior als 3,3 milions d'euros per tal de gestionar part dels purins que es tractaven a les plantes d'assecatge abans del seu tancament.

Segons ha informat el govern de la Generalitat en un comunicat de premsa, la conselleria d'Agricultura ha resolt la concessió d'ajudes per a la gestió de purins que es destinaven, fins ara, a plantes de tractament tèrmic.

L'import total de la inversió sol·licitada està al voltant dels 8 milions d'euros, més del 80% dels quals corresponen a la instal·lació de sistemes de tractament de purins i basses d'emmagatzematge de les dejeccions dels animals.

Segons ha informat el Govern, amb la concessió d'aquestes ajudes seran les mateixes explotacions ramaderes les que acabaran de posar en marxa les inversions per tal d'adaptar-se al canvi de model de gestió de la fertilització i les dejeccions ramaderes que s'impulsa des del departament d'Agricultura.

A través de l'Oficina de fertilització i tractament de dejeccions ramaderes, s'ha assessorat totes les explotacions afectades pel tancament de les plantes de producció elèctrica que fins ara assumien aquests resudis, tot proposant, en cada cas, una possible nova sortida a la seva gestió.