El grup automobilístic Renault va protagonitzar ahir una històrica caiguda a la Borsa de París en perdre fins al 20% del seu valor. Amb tot, va aconseguir limitar la davallada al 10,28% al tancament, després d'assegurar que no hi ha indicis que apuntin a un frau en els seus vehicles similar al de Volkswagen.

Des del govern francès, la ministra d'Ecologia, Ségolène Royal, va indicar que les proves de pol·lució efectuades a França després de l'escàndol Volkswagen han constatat que Renault i diverses marques estrangeres han sobrepassat les normes d'emissions de CO2 i d'òxid de nitrogen, però va afirmar que no s'ha constatat frau. Va precisar també que ni Renault ni les altres marques examinades, excepte Volkswagen, van utilitzar un programa de trucatge, va explicar que s'han analitzat 22 vehicles, dels 100 que preveuen examinar, i va afegir que els escorcolls efectuats ahir en diversos locals de la firma francesa no es relacionen amb aquests exàmens.

La marca del rombe, que el 2014 va comercialitzar 2,7 milions de vehicles, es va ensorrar a la borsa parisenca després que el sindicat CGT informés que agents de la Direcció General de la Competència, del Consum i de la Repressió del Frau investiguen els departaments d'"homologació i posada a punt dels controls del motor". Els agents van confiscar els ordinadors de directius en diversos centres del grup a França.