El que va ser president del comitè intercentres d'Airbus durant la vaga general de 2010 i un dels acusats en el judici contra els sindicalistes coneguts com "els 8 de Airbus", José Alcázar, ha assegurat avui que confia que la Fiscalia opti per una absolució per alguns dels encausats. Alcázar ha reconegut que no creu «honradament» que «sigui absolt», però sí que espera que la Fiscalia retiri els càrrecs per alguns dels acusats i que, per a la resta, faci una petició inferior a la que va presentar abans del judici, de vuit anys i tres mesos de presó per a cada un d'ells.

El portaveu dels acusats ha fet aquestes declaracions després de la tercera jornada del procés, en la qual, després de la declaració dels testimonis de la defensa, ho han fet els metges forenses que van emetre els parts de lesions dels policies i d'un treballador i s'han vist diversos vídeos dels fets. Segons Alcázar, en aquestes imatges, procedents de les càmeres de seguretat de l'empresa i d'enregistraments de videoaficionats, s'aprecia que l'actitud dels imputats «no es correspon amb l'acusació» que pesa sobre ells, de delictes d'atemptat, lesions i contra el dret dels treballadors.

Durant la vista, els advocats defensors han posat l'accent en els moments en què els seus clients apareixien en aquestes imatges, ja que en cap cas se'ls podia veure agredir o insultar els policies o als treballadors que desitjaven accedir aquell dia al seu lloc de treball. L'advocat d'Alcázar ha fet referència a diversos moments en què s'identifica al seu client conversant amb la policia, mentre que la d'Enrique Gil ha fet el mateix en un instant en què apareix tractant de calmar a la resta de treballadors concentrats després de la càrrega policial. També apareixien en el vídeo els acusats Jerónimo Martín i Rodolfo Malo, que en la seva declaració així com en la d'alguns testimonis van assegurar haver rebut cops de la policia antiavalots, visiblement ferits i amb sang al cap. Els lletrats de la resta d'acusats han detingut l'enregistrament en diferents moments per identificar als seus clients en actitud passiva durant la concentració.

Alcázar ha assenyalat que això posa de manifest «falsedats contradictòries» en les declaracions que ahir van realitzar els policies, que considera que van realitzar «per justificar l'acusació» i d'aquestes amb les que posteriorment van fer el cap de seguretat d'Airbus i el seu cap de personal. El sindicalista ha indicat que la pròpia fiscal ha reconegut que podria fer demà una qualificació «totalment diferent» però que, si no hi ha absolució confien en el que el jutge dictamini.

Al vídeo de la càmera de seguretat s'aprecia que, després d'un temps en què els antiavalots estan col·locats enfront de la concentració, carreguen sobre ella, i que tots dos grups entren al recinte de la factoria, la porta queda tancada. Després d'aquests fets, s'aprecien llançaments d'objectes en diverses direccions, mentre que en altres vídeos es pot veure als policies colpejar als treballadors, que criden «assassins», «fills de puta» o «fora» en moments de tensió durant els quins un dels policies realitza trets. Al final d'una de les gravacions es pot veure a un treballador que la policia havia assegurat que havia rebut un «linxament» i cops «d'extrema violència al cap» per part dels concentrats sense aparents lesions greus i caminant amb normalitat.

La fiscal ha destacat imatges en què es veu a treballadors accedint al seu lloc de treball entre increpacions, si bé aquestes són realitzades per una dona que no es troba entre els acusats.

Demà, després de les conclusions de les diferents parts, està previst que el judici quedi vist per a sentència.